• 07 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Предстоящи събития в страната за днес, 1 октомври

Предстоящи събития в страната за днес, 1 октомври

***
София /КРОСС/ Президентът Росен Плевнелиев ще връчи ордени „Стара планина" първа степен на Матиас Хьопфнер, посланик на ФРГ в България (2009 - 2014) и на Филип Отие, посланик на Френската Република в България (2010 - 2013).

***
Русе /КРОСС/ Президентът Росен Плевнелиев ще открие нов завод за производство на електронни и механични части за автомобилната индустрия.

***
София /КРОСС/ От 11.00 часа ще се проведе заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество.

***
София /КРОСС/ От 16.00 часа ще се проведе заседание на Министерски съвет.

***
София /КРОСС/ От 10.00 часа в Аулата на Софийския университет ще бъде официално открита академичната учебна година на най-старото и авторитетно висше училище в България от министър-председателя проф. Георги Близнашки.

***
София /КРОСС/ От 14.00 часа в Зала 4 на Националния исторически музей в столицата проф. Георги Близнашки ще открие изложбата „Българска автокефална архиепископия в Охрид - 1018-1767". Събитието е част от програмата на Националния инициативен комитет за отбелязването на 1000 години от смъртта на цар Самуил.

***
София /КРОСС/ От 09.30 часа 21 състав на Софийски градски съд ще заседава по делото срещу Мирчо Петков и др. (Престъпления по служба с цел облага - чл. 282 - 283а от НК).

***
София /КРОСС/ От 10.00 часа в Конферентна зала 2 на Сентръл Парк Хотел София на бул. „Витоша" 106 ще се проведе пресконференция за представяне на резултатите от национално представително проучване на тема „Финансова грамотност на българите".

***
София /КРОСС/ От 10.00 часа в Национален пресклуб БТА Българският дарителски форум ще представи традиционния годишен Анализ на тенденциите в дарителството и корпоративната социална отговорност в България през 2013 г.

***
София /КРОСС/ От 11.00 часа до 13.00 часа в сградата на Националния осигурителен институт, намираща се на бул. „Ал. Стамболийски" № 62-64 в София, ще се проведат консултации по пенсионни въпроси.

***
София /КРОСС/ От 11.00 часа в Клиниката по педиатрия на УМБАЛ „Александровска" (входът е откъм ул. „Здраве", до „Майчин дом") ще се проведе специално събитие в рамките на Националната инициатива за подобряване на болничния престой на децата „Приказки без край".

***
София /КРОСС/ От 11.00 часа в Националния пресклуб на БТА Българска асоциация „Диабет", Националната асоциация на децата с диабет, Националната пациентска организация и „Sanofi България" ще представят информационната кампания „Открито за диабета", с която ще бъде отбелязан Световният ден за борба с диабета на 14 ноември.

***
София /КРОСС/ От 11.00 часа заместник-кметът на Столична община Ирина Савина ще посети ЦДГ „Зорница" в район „Изгрев", ул. „Еужен Поатие" 1.

***
София /КРОСС/ От 12.00 часа в Национален пресклуб БТА НПО „Единение ДЕН", Фондация „Кредо Бонум" и Фонд „DST" ще представят проекта „България - оздравителен център на Европа" и 9-ата Международна конференция „Физика, химия и биология на водата" (9 - 11.10.2014 г. - Пампорово).

***
София /КРОСС/ От 12.00 часа журналистите и служителите от TV7 и NEWS7 ще протестират пред Софийския градски съд, където ще се гледа делото за несъстоятелност на двете медии.

***
София /КРОСС/ От 12.30 часа в зала 1434 в ректората на Технически университет - София на пресконференция ще бъдат представени актуализираните и иновирани образователни програми за бакалавърска и магистърска специалност по „Компютърно и софтуерно инженерство" и за магистърска специалност по „Информационни технологии".

***
София /КРОСС/ От 13.30 часа в заседателната зала в сградата на Висшия съдебен съвет, ул. „Eкзарх Йосиф"12, ще се проведе заседание на Висшия съдебен съвет.

***
София /КРОСС/ От 14.00 часа в Ректората на Софийския университет ще бъде открита изцяло реконструираната 243-та аудитория (Северно крило, ет. 2).

***
София /КРОСС/ От 14.00 часа в Биологическия факултет на Софийския университет (бул. „Драган Цанков" № 8) ще бъде открита паметна плоча на основоположника на зоологията в България проф. Степан Юринич.

***
София /КРОСС/ От 14.00 часа в Пресцентър НДК министърът на външните работи Даниел Митов ще открие кръгла маса на тема „Перспективи пред българската външна политика: рискове и предизвикателства".

***
София /КРОСС/ От 19.00 часа в аулата на Висшето училище по застраховане и финанси, кв. „Овча Купел", ул. „Гусла" №1, ще бъде изнесен класически концерт „Клавирна вечер, посветена на творби, вдъхновени от нощта", представен от сдружение „Арте Класика".

***
София /КРОСС/ Кандидатите за народни представители от ГЕРБ-София организират различни инициативи в столицата.

***
София /КРОСС/ От 11.00 часа в „Студентски град", ул. „Иван Багрянов", Лабораторен блок № 4, зала „Аула Максима", МГУ „Св.Иван Рилски" ще се проведе среща на Централната избирателна комисия със студентите - редовно обучение на Минно-геоложкия университет „Св. Иван Рилски".

***
София /КРОСС/ В 10.40 часа ще се състои посрещане на листата на „БСП лява България" за 25 МИР и щаба заедно с водача на листата Михаил Миков в центъра на кв. „Горна баня". От 17.30 до 19.00 часа в р-н „Люлин", площадката между ресторант „Бъфало" и църквата, ще има младежки обиколки, на която ще присъства цялата листа заедно с водача Михаил Миков и председателят на Градския съвет на БСП-София Калоян Паргов. В центъра на Горни Лозен и в центъра на Долни Лозен от 16.00 до 20.00 часа ще работят две открити приемни, където гражданите ще могат да задават своите въпроси на кандидатите за народни представители Жельо Бойчев, Ваня Добрева, Тодор Христов. В 16.40 часа Михаил Миков, Калоян Паргов, Георги Свиленски и Жельо Бойчев ще се качат на метростанция „Сердика" в посока метростанция „Люлин". На метро станция „Люлин" те ще бъдат посрещнати от младежкото обединение заедно с листата на 25 МИР и симпатизанти.

***
София /КРОСС/ От 12.00 часа коалиция „Патриотичен фронт - НФСБ и ВМРО" организира протест пред ДКЕВР в столицата.

***
София /КРОСС/ От 12.00 часа на бул. „Витоша" №18 Реформаторският блок ще даде извънредна пресконференция.

***
София /КРОСС/ От 12.40 часа в Министерство на външните работи, зала 101, работната група за организация на изборите в чужбина, ръководена от заместник-министър Катя Тодорова, ще даде брифинг за журналисти.

***
Варна /КРОСС/ От 16.00 часа в х-л „Астера" в к.к. „Златни пясъци" ще се проведе среща с медиите по повод посещението на световно известния кардиолог проф. Киис Хьовинг в България. Темата на срещата ще бъде „Диагностика и лечение на Фамилна хиперхолестеролемия (ФХ)".

***
Велико Търново /КРОСС/ От 12.30 часа в Пресклуб Велико Търново Община Велико Търново ще даде пресконференция по проект „Град Велико Търново - зелена и достъпна балканска столица на културния туризъм".

***
Видин /КРОСС/ От 11.00 часа в Медийния център зам.-кметът и изпълняващ функциите кмет на Община Видин инж. Добромир Дилов ще даде пресконференция във връзка с изпълнението на проекта „Рехабилитиране и разширяване на водоснабдителната и канализационна система във Видин" (Воден цикъл). В 12.00 часа в сградата на СОУ „Св. Св. Кирил и Методий" за поредна година ще отвори врати обществената трапезария във Видин.

***
Плевен /КРОСС/ От 11.30 часа в Пресклуб на БТА - Плевен ще се проведе пресконференция на кмета на Плевен проф. Димитър Стойков.

***
Плевен /КРОСС/ От 13.00 часа в Пресклуб на БТА - Плевен Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Д-р Г.Странски"-Плевен ще даде пресконференция на тема: „Уникална за България и Източна Европа операция от екип на Университетска клиника по ортопедия - Плевен, ръководен от доц. Вихър Ковачев"

***
Пловдив /КРОСС/ От 12.00 часа в зала „Москва" на хотел „Новотел" Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия, съвместно с Руската агенция за подкрепа на малкия и среден бизнес, организира Българо-руски бизнес форум.

***
Смолян /КРОСС/ Параклисът „Покров Богородичен" в двора на Архиерейското наместничество в Смолян ще отбележи храмов празник. От 9.00 часа ще бъде отслужена Божествената св. Литургия. От 10.30 часа ще бъде отслужен водосвет за здраве и благоденствие. След това ще има и благословена трапеза.

***
Бургас /КРОСС/ Водачът на листата на Коалиция АБВ във 2 МИР-Бургас и 31 МИР-Ямбол ген. Михо Михов ще посети Бургас. От 16.00 часа в регионалния клуб на АБВ на ул. „Александровска" 100 ген. Михо Михов ще даде пресконференция за закриването на предизборната кампания в град Бургас. От 19.00 часа в Летния театър ген. Михо Михов ще присъства на официалното закриване на предизборната кампания в град Бургас.

***
Велико Търново /КРОСС/ Заместник-председателят на ПП ГЕРБ и водач на листата на партията във Велико Търново Цветан Цветанов ще посети област Велико Търново.

***
Велико Търново /КРОСС/ От 11.00 часа в Пресклуб Велико Търново ще се състои пресконференция на Коалиция АБВ.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.