• 19 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Предстоящи събития в страната за 26 ноември

Предстоящи събития в страната за 26 ноември

***
/КРОСС/Премиерът Пламен Орешарски участва в среща в Букурещ на правителствените ръководители на държавите от Централна и Източна Европа и Китай.

***
София /КРОСС/ В 10.00 часа започва извънредното заседание на Народното събрание.

***
София /КРОСС/ От 9.00 часа в зала „Средец" на хотел „Шератон" арх. Иван Данов, министър на инвестиционното проектиране, ще открие третата научнопрактическа конференция
„Предизвикателствата при изграждането и експлоатацията на ПСОВ".

***
София /КРОСС/ От 9.00 часа в зала „Опал" на хотел „Принцес" заместник-министърът на здравеопазването проф. д-р Чавдар Славов ще открие Националната среща за представяне на добри практики в контрола на туберкулозата и мултирезистентната туберкулоза (MDR-TB) при работа сред уязвимите групи. В 11.45 часа ще се проведе пресконференция.

***
София /КРОСС/ В 9.00 часа в конферентната зала на Върховен касационен съд ще се проведе Конференция: "Финансова и стопанска престъпност: предизвикателства и отговори".

***
София /КРОСС/ В 9.00 часа в Гранд хотел „София" ще се проведе конференция с международно участие на тема „Преходът в Източна Европа през документите на комунистическите тайни служби", организирана от Комисията за разкриване на документите и за обявяване на принадлежност на български граждани към Държавна сигурност и разузнавателните служби на Българската народна армия.

***
София /КРОСС/ От 9.30 часа в Софийски градски съд ще се гледа делото срещу Христо Байков за грабеж.

***
София /КРОСС/ От 9.30 часа в Софийски градски съд ще се гледа делото срещу Елизабет Елена Вон Месинг и Дмитрий Абрамкин.

***
София /КРОСС/ В 10.00 часа министърът на отбраната Ангел Найденов ще участва в церемония по откриването на обновената сграда на Първи гвардейски батальон от състава на Националната гвардейска част.

***
София /КРОСС/ От 10.00 часа в аула „Максима" на Университета за национално и световно стопанство ще бъде открит тридневен Младежки икономически форум 2013 „Стартирай бизнес в България", организиран от Студентския съвет при университета.

***
София /КРОСС/ От 10.00 часа в Essence Center на ул. „6-ти Септември" 37 екипът на Областен информационен център София-град и София-област (ОИЦ - София) ще проведе информационна среща на тема „Научени уроци и добри практики при разработване на проектни предложения по оперативните програми".

***
София /КРОСС/ От 11.00 часа в „Новотел София" на бул. „Цариградско шосе" 115 N ще се проведе церемонията по присъждането на Наградата на Представителството на Бавария в България за 2013 г. Ще присъства министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев.

***
София /КРОСС/ От 11.00 часа в пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция на тема: „За първи път в България професионални консултации по пътна безопасност".

***
София /КРОСС/ От 12.00 часа в пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция на проф. Николай Овчаров на тема: „Българският „вампир" подлудява света: погребенията на „вампири" от Перперикон и Созопол се отразяват от всички световни медии".

***
София /КРОСС/ От 12.30 часа в зала „Изток" на Народното събрание ще се проведе пресконференция на ГЕРБ във връзка с проблеми при усвояването на европейските средства.

***
София /КРОСС/ От 14.30 часа в хотел „Дедеман", зала „Рубин", заместник-министърът на образованието и науката Иван Кръстев ще открие пресконференция по проект „Студентски стипендии", на която ще бъде представена информация за постигнатото до момента и графикът за кандидатстване за стипендии за зимния семестър на учебната 2013/2014 г.

***
София /КРОСС/ От 17.00 часа във фоайето на Националната библиотека „Св.Св. Кирил и Методий" ще бъде открита изложба „90 години Македонски научен институт - София (1923 - 2013)".

***
София /КРОСС/ От 18.30 часа в зала „Десислава" на Гранд хотел „България" ще се проведе организира кръгла маса на тема „Реформаторски поглед към съдебната система".

***
Стара Загора /КРОСС/ От 18.00 часа в Художествена галерия Стара Загора ще бъде открита Юбилейна изложба, посветена на 130-та годишнина от рождението на големия български художник и фейлетонист Борис Денев.

***
Варна /КРОСС/ От 19.00 часа в зала 1 на Фестивален и конгресен център - Варна културната асоциация „Умбри - А Кончерто", Националният дворец на културата - София и Фестивален и конгресен център - Варна предлагат концерт на италианския Маестро Лоренцо Бонолди.

***
Велико Търново /КРОСС/ От 17.30 часа в Читалня на РНБ „П. Р. Славейков" Община Велико Търново, Национално общество за литература и изкуства „Формула 6", РНБ „П. Р. Славейков" организират представяне на новия брой 12 (Л) на алманах за литература, наука и изкуство „Света гора", на бр. 2 на вестник „Литературен бюлетин" и среща с редакционния екип на изданията: проф. дфн Сава Василев (гл. редактор), Владимир Шумелов и проф. д-р Радослав Радев.

***
Велинград /КРОСС/ От 13.30 часа в „Гранд хотел Велинград" ще се проведе кръгла маса на тема: „Интеграция на бежанците в България в условия на засилен бежански поток", организирана от Върховния комисариат за бежанците на ООН, Държавна агенция за бежанците към Министерски съвет и Българския Червен кръст (БЧК). Председателите на Държавната агенция за закрила на детето Ева Жечева и на Държавната агенция за бежанците Николай Чирпанлиев ще подпишат Споразумение за сътрудничество, взаимодействие и обмен на информация.

***
Видин /КРОСС/ От 10.00 часа в салона на кметството в с. Новоселци ще бъде организирана среща във връзка с узаконяването на сградите в населеното място.

***
Видин /КРОСС/ От 10.30 часа в хотел „Ровно" ще се проведе пресконференция по повод завършването на лот 37 Рехабилитация и реконструкция на път III-121 Иново - Градец - Шишенци - Бойница - Кула от км 31+851 до км 41+300 и от км 41+300 до км 50+253, област Видин.

***
Видин /КРОСС/ От 11.00 часа в зала на 6 ет. в общината ще бъдат отворени подадените оферти за обществената поръчка „Избор на изпълнител за извършването на строително-монтажни работи (СМР) за „Зелена и достъпна градска среда в гр. Видин".

***
Казанлък /КРОСС/ От 10.00 часа в Заседателната зала на Община Казанлък ще се проведе заключителната пресконференция по проекта „Интегриран план за градско възстановяване и развитие - Казанлък 2020".

***
Казанлък /КРОСС/ От 10.00 часа в Заседателната зала № 6 на Община Казанлък заместник-кметът по икономика, стопанска политика и управление на общинската собственост Петър Косев ще даде пресконференция.

***
Монтана /КРОСС/ От 13.00 часа в конферентната зала на хотел „Житомир" ще се проведе пресконференция по повод приключването на лот 42 Рехабилитация и реконструкция на път ІІ-13 Крапчене - Стубел - Липен - границата ОПУ Враца от км 0+000 до км 10+060, област Монтана.

***
Пловдив /КРОСС/ От 11.00 часа във фоайето на третия етаж на МБАЛ „Пловдив" студентът от Университета по хранителни технологии и ученик на мага Астор - Джулиано, ще даде старт на благотворителна кампания да набиране на средства на отделението по неонатология „Свети Стилиян".

***
Правец /КРОСС/ От 10.00 часа в тържествената зала на Община Правец ще се проведе кръгла маса на тема: „Културно-историческото наследство на Правец и Ниш и
приносът му за развитието на устойчив туризъм".

***
Смолян /КРОСС/ От 10.00 часа в „Скай бара" на хотел „Орловец", ет. 4 ще се проведе пресконференция на тема: „Зимен сезон в „Пампорово" 2013/2014".

***
Стара Загора /КРОСС/ От 11.00 часа в залата на Регионална библиотека „Захарий Княжески" ще се проведе Международния конкурс „Млади тромпетисти".

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.