• 05 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Предстоящи събития в страната за утре, 25 април

Предстоящи събития в страната за утре, 25 април

***
София /КРОСС/ От 13:00 часа президентът Росен Плевнелиев ще направи изявление по повод началото на предизборната кампания за изборите за членове на Европейския парламент от Република България, които ще се проведат на 25 май.

***
София /КРОСС/ От 09:00 часа в Хотел Балкан (бивш Шератон), кметът на София Йорданка Фандъкова ще говори пред Американската търговска камара по време на работна закуска на тема: „София по-добър град за живеене, по-добър град за бизнес". В срещата ще участвуват и заместник кметовете Дончо Барбалов, ген. Стоян Тонев, д-р Тодор Чобанов и Любомир Христов.

***
София /КРОСС/ От 9:00 часа в зала Тържествена на Университета по библиотекознание и информационни технологии, сграда 1, ще се проведе конференция на тема: „Бъдещето на българското културно-историческо наследство през погледа на младия учен".

***
София /КРОСС/ От 09:30 в Софийски градски съд ще заседава по делото срещу Веселин Георгиев (чл. 282 - 283а от НК).

***
София /КРОСС/ От 09:30 в Софийски градски съд ще заседава по делото срещу Александър Томов, Александър Гарибов, Иван Иванов и Божко Бонев (чл. 203, чл. 206 ал.4 от НК).

***
София /КРОСС/ От 09:30 до 17:00 часа в Нов български университет, първи корпус, аудитория 310 „проф. Петър Мутафчиев", ще се проведе конференция на тема: „Българският дневен ред в Европа".

***
София /КРОСС/ От 9:30 часа в Бест Уестърн Сити Хотел, на ул. „Стара планина" №6, ще се проведе кръгла маса: „Правни процедури за защита на жертви на трафик" и представяне на национален доклад: „Защита на правата на пострадали от трафик на хора в България. подход основан на международната регулация на правата на човека".

***
София /КРОСС/ От 10.30 часа в „Южен парк" - зеленото пространство между Националния музей „Земята и хората" и Музея за съвременното изкуство/, освен засаждане на дръвчета, президентът на КТ „Подкрепа" д-р Константин Тренчев, членове на Изпълнителния съвет, председатели на браншови и регионални структури на Конфедерацията ще поставят и паметна плоча, възпоменаваща загиналите при трудови злополуки.

***
София /КРОСС/ От 11:00 часа в зала № 702 на АПИ, „Пътна полиция" - ГДНП и АПИ ще се проведе пресконференция във връзка с предприетите мерки за осигуряване на пътната безопасност в предстоящите почивни дни от 1 до 6 май. Подробностите ще бъдат оповестени от началника на отдел Пътна полиция" в ГД „Национална полиция" комисар Антон Антонов и председателя на Агенция „Пътна инфраструктура" инж. Стефан Чайков.

***
София /КРОСС/ От 11:00 часа в Големия салон на БАН Българска академия на науките ще представи сборника „Българският папа", посветен на папа Йоан ХХIII, на тържествена научна конференция на 28 април 2014 г. под надслов „България и Ватикана.

***
София /КРОСС/ От 11:00 часа в зала „Средец" на хотел „Шератон" министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев ще участва в заседанието на 14-ото общо събрание на Българската стопанска камара (БСК).

***
София /КРОСС/ От 11:00 часа в БТА Атлантическият клуб в България организира пресконференция на тема: „Федерирай Европа - избори за ЕП ‘14".

***
София /КРОСС/ От 11:00 часа пред Министерството на културата, популярни творци от музикалните среди ще връчат предложенията си за промени в Закона за авторското право и сродните му права в Министерството на културата. Посланието „За възраждане на българската култура" обедини редица музиканти, които застават зад каузата да бъдат създадени стабилни законови предпоставки за развитието на българската културата.

***
София /КРОСС/ От 11:00 часа в офиса на "България без цензура" Николай Бареков и председателите на коалиционните партньори ще дадат съвместна пресконференция с Martin Callanan- председател на групата на европейските консерватори и реформисти и Frank Barett- генерален секретар на групата на европейските консерватори и реформатори в Европарламента.

***
София /КРОСС/ От 11:30 часа в Музейната зала на организацията (бул. „Джеймс Баучер" 76), световноизвестната френска актриса и певица от български произход Силви Вартан ще бъде гост на Българския Червен кръст.

***
София /КРОСС/ От 12:00 часа в Националния пресклуб на БТА ще се проведе пресконференция на тема: „Затлъстяването - глобален медицински и социален проблем. Предстоящ голям европейски научен форум в София и сателитен симпозиум в Албена."

***
София /КРОСС/ От 12:30 часа Реформаторският блок ще представи флашмоб под наслов „Направи избор" по повод навършването на 9 години от подписването на Договора за присъединяване на България към Европейския съюз. Събитието ще се проведе на ъгъла на ул. "Г.С. Раковски" 124 и ул. "Рачо Димчев" - сградата на Европейския парламент.

***
София /КРОСС/ От 13:00 часа в Централата на ПП ГЕРБ, водачът на листата на ПП ГЕРБ за предстоящите европейски избори Томислав Дончев и кандидати за евродепутати ще проведат среща с ръководството на КНСБ.

***
София /КРОСС/ От 14:00 часа в залата на Съюза на юристите в България, ул. "Пиротска" № 7 ще се проведе семинар на тема: Договор за банков кредит - Съдебна практика по търговски спорове, възникващи при едностранна промяна на условията, залегнали в договора за банков кредит.

***
София /КРОСС/ От 16:00 часа Посолството на Нидерландия в България и Велоеволюция ще дадат старта на втория Оранжев велотур. Тазгодишното събитие е посветено на безопасното придвижване с велосипед в София и ще се състои по случай Националния празник на Нидерландия - „Денят на Краля".

***
София /КРОСС/ От 18:30 часа в НДК кандидатът за председател на Европейската комисия на ПЕС Мартин Шулц ще открие кампанията на левицата за предстоящите европейски избори.

***
Варна /КРОСС/ Представители на десет страни - членки на Организацията за Черноморско икономическо сътрудничество /ЧИС/ за пръв път ще дискутират на среща приноса на спорта за икономическия растеж и заетостта. Десетте представители на ЧИС ще обсъждат и насърчаването на сътрудничеството в областта на младежта в региона.

***
Ямбол /КРОСС/ От 12:00 часа в конферентната зала на хотел „Кабиле", ще се проведе пресконференция по повод рехабилитацията на близо 16 км от път III-7602 Р-н I-5 Граница с ОПУ Хасково - Голям Манастир - Крумово - Инзово - Роза от км 8+600 до км 39+800 - участък Р-н Миладиновци - Роза от км 23+915 до км 39+800.

***
Бургас /КРОСС/ От 11:30 в Културен център „Морско казино" ще се проведе пресконференция за възможностите за туризъм в район Поморийски залив и Източна Стара планина, в рамките на туристическото изложение "Вашата ваканция" Бургас 2014.

***
Бургас /КРОСС/ От 18:00 часа в спортна зала „Бойчо Брънзов", Националният фронт за спасение на България ще открие предизборната си кампания.

***
Пловдив /КРОСС/ От 10:00 часа, в палата № 14 на Международен панаир - Пловдив, заместник-министърът на образованието и науката Атанаска Тенева ще открие най-големия форум за популяризиране на професионалното образование в България - Панорама на професионалното образование, която се провежда за шеста поредна година.

***
Пловдив /КРОСС/ От 12:00 часа в Палата №6 на Международния панаир заместник-министърът на икономиката и енергетиката Анна Янева ще връчи отличията на победителите в конкурса за защита на търговска марка „Брандико".

***
Пловдив /КРОСС/ От 16:00 часа Николай Бареков ще присъства на Учредяване на младежката структура на ПП "България без цензура" в Исторически музей - зала Съединение на адрес: пл. Съединение 1.

***
Пловдив /КРОСС/ От 18:30 часа Коалиция "България без цензура", ВМРО-БНД, Земеделски народен съюз и "Движение Гергьовден" открива предизборната си кампания в Пловдив.

***
Бургас /КРОСС/ От 10:30 часа в Аулата на МБАЛ Бургас ще се проведе текуща пресконференция по проект BG161РО001/1.1-08/2010/013 „Регионален център за ранна диагностика на онкологични заболявания на територията на „МБАЛ-Бургас" АД". Участие в пресконференцията ще вземат министърът на здравеопазването д-р Таня Андреева, директорът на МБАЛ д-р Бойко Миразчийски, директори на лечебни и здравни заведения от областта, представители на местната власт и други.

***
Враца /КРОСС/ От 11:00 часа в Заседателната зала на 6-ти етаж в Областната администрация, ще се проведе 21-ия Обществен антикорупционен форум: "Европейски избори-2014. Гласът за Европа в бъдеще".

***
Плевен /КРОСС/ От 09:30 часа в Пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция на Дарин Ангелов - председател на Общинския съвет.

***
Плевен /КРОСС/ От 12:00 часа в Пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция на тема: „Арестът на заместник-кмета на Плевен Алексей Зелов и други проверки в общината коментират от "България без цензура".

***
Пазарджик /КРОСС/ От 10:30 часа в Пресклуба на БТА ще се проведе съвместна пресконференция на ръководството на гимназията по механотехника в Пазарджик и представители на частния бизнес от Пазарджишка област.

***
Велико Търново /КРОСС/ От 11:00 часа в Пресклуба на БТА ще се проведе заключителна пресконференция преди провеждането на третия Национален събор на овцевъдите.

***
Велико Търново /КРОСС/ От 15:00 часа в Пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция на Александър Симов, Николай Джагаров, Катя Колева и Пламен Чернев- кандидати за членове на ЕП от Коалиция за България.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.