• 18 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Предстоящи събития в страната за днес, 26 ноември

Предстоящи събития в страната за днес, 26 ноември

***

София /КРОСС/ От 09.00 часа Народното събрание ще проведе редовното си заседание.

***

София /КРОСС/ От 11.00 часа в Клуба на народния представител в парламента потомката на българи от Егейска Македония Анка Николова Хикимова - Колакова ще дари знамето на българските въстаници от Илинденско-Преображенското въстание в Енидже Вардар. Знамето ще бъде връчено на председателя на Народното събрание Цецка Цачева.

***

София /КРОСС/ От 10.00 часа министерски съвет ще проведе редовното си седмично заседание.

***

София /КРОСС/ От 09.00 часа министърът на туризма Николина Ангелкова ще открие първия балкански туристически форум Go2Balkans в Интер експо център.

***

София /КРОСС/ От 09.00 часа ще се проведе конференция на тема „Пациентът в центъра на системата. определяне на приоритети в здравеопазването" в хотел Балкан (Шератон).

***

София /КРОСС/ От 10.00 часа на столичният кмет Йорданка Фандъкова ще бъдат връчени договорите на бенефициентите по пилотната програма „Сподели София" на Фонда за иновации в културата. Събитието ще се състои в зала „Запад", ет. 3 на кула B на СОФАРМА.

***

София /КРОСС/ Президентът Росен Плевнелиев ще открие изложбата „Да твориш в Родопите" в Музея за история на София.

***

София /КРОСС/ От 10.00 часа заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Валери Борисов, заедно с колегата си от Министерството на външните работи Валентин Порязов и временно управляващият посолството на Федеративна република Бразилия Рикардо Герра де Араужо ще валидират пощенско-филателно издание по повод 80 години от установяване на дипломатически отношения между двете държави в Музея на съобщенията, ул."Гурко" 6.

***

София /КРОСС/ От 10.00 часа ще се проведе пресконференция за обявяване на резултатите от проведената национална информационна кампания „Дишай свободно"в Пресклуба на БТА на бул. Цариградско шосе 49.

***

София /КРОСС/ От 10.00 часа ще се проведе информационен форум във връзка с представяне на междинни резултати по изпълнение на проект: „Подобряване организацията на работа на Централния регистър на юридическите лица с нестопанска цел, в ефективна координация с окръжните съдилища". Събитието ще се проведе в сградата на конгресен център Essence center на ул. „6ти септември" № 37.

***

София /КРОСС/ От 10.00 часа в клиника „Уши, нос, гърло" на ВМА ще бъде представена апаратура за диагностика на деца с глухота, с оглед последващо прилагане на оперативно или консервативно лечение. Апаратът, закупен със средства от „Българската Коледа" кампания 2013/2014, позволява да се направи прецизна диагностика на слуха, както и да се проследи състоянието на пациента - слуховия му анализатор, след кохлеарна имплантация.

***

София /КРОСС/ От 10.00 часа Национална Организация "Малки Български Хора" организират среща дискусия на тема: „Светът на хората с нисък ръст", която ще се проведе на адрес: бул. „Дондуков" №11, ет.9.

***

София /КРОСС/ От 11.00 часа в Централното фоайе на Националната библиотека "Св. Св. Кирил и Методий" ще бъде открита изложба, посветена на живота и делото на Петър Дънов - Учителя.

***

София /КРОСС/ От 12.30 часа ще се проведе открит урок на тема: „Безопасно преминаване през железопътните прелези и начини на поведение при боравене със съоръжения на електрифицирания жп транспорт" под патронажа на Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията и с участието на експерти от „Холдинг БДЖ" ЕАД и Национална компания „Железопътна инфраструктура". Събитието се организира по инициатива на Национален клуб "Би-бит" за пътна безопасност на децата и младежта и ще се проведе в сградата на 7-мо СОУ „Свети Седмочисленици" на ул. „Цар Иван Шишман" № 28.

***

София /КРОСС/ От 13.00 часа министърът на икономиката Божидар Лукарски и изпълнителният директор на „София Тех Парк" Елица Панайотова ще дадат пресконференция за представяне на напредъка по проекта за създаване на първия Научно-технологичен парк в България в заседателната зала на Министерство на икономиката.

***

София /КРОСС/ От 13.00 часа в зала №15 „Тържествена" в Съдебната палата - София, Висшият съдебен съвет организира дискусия по предложения от Министерство на правосъдието проект на Актуализирана стратегия за продължаване на реформата в съдебната система.

***

София /КРОСС/ От 18.00 часа ще бъде открита изложбата Седем рисувани детски истории в Експо Баня София (изложбена зала Roca) на бул. Мария Луиза 16. Ще бъде представена и новата книга с комикси, създадени от децата от ателие „Прегърни ме" под ръководството на художника Никола Тороманов - Фичо.

***

София /КРОСС/ От 18.30 часа в Университетски театър на НБУ ще бъде представена премиерата на „Колекцията" от Харолд Пинтър.

***

Благоевград /КРОСС/ От 18.30 часа ще се проведе благотворителен концерт в подкрепа на 18-годишния Михаил Николов, който е прикован към леглото след скок в плитък басейн от високо, вследствие на което счупва вратен прешлен.

***

Бургас /КРОСС/ От 10.00 часа ще се проведе обществено обсъждане на План за действие за вълка в България в сградата на Областна управа.

***

Бургас /КРОСС/ От 12.30 ще бъде представен документален филм на режисьора Боян Папазов. "Бургаското каре за театър" в Националното училище за музикални и сценични изкуства "Проф. Панчо Владигеров".

***

Бургас /КРОСС/ От 18.00 часа ще се проведе мултимедиен концерт - спектакъл „Музикален кинематограф", който се осъществява в рамките на проекта „На концерт в сряда".

***

Варна /КРОСС/ От 13.00 часа Варненски таксиметрови шофьори ще излязат на протест пред сградата на терапията и впоследствие ще поведат шетсвие.

***

Велико Търново /КРОСС/ От 10.30 часа ще се състои Училище за родители в Mall Велико Търново.

***

Велико Търново /КРОСС/ От 10.30 часа Националният военен университет „Васил Левски" ще отбележи 136 години от създаването си с тържеството в Музикално-драматичния театър „Константин Кисимов".

***

Велико Търново /КРОСС/ От 13.00 часа ще започне Образователната програма за социално включване„Фурна на мира": „Правете хляб, а не война!" в Хлебна Къща на ул. „Георги Мамарчев" 13.

***

Велико Търново /КРОСС/ От 17.30 ч. ще се състои изложба Акварел - избрани творби от фонда на ХГ"Борис Денев" -Изложбени зали „Рафаел Михайлов".

***

Велико Търново /КРОСС/ От 19.00 ч. ще се състои спектакъл на руския балет на лед от Санкт Петербург - „Лешникотрошачката" по музика на Чайковски - ДКС „Васил Левски".

***

Видин /КРОСС/ От 11.00 часа ще се проведе пресконференция за предстоящата дейност на Сдружение "Достоен живот" Видин в пресклуба на БТА.

***

Габрово /КРОСС/ От 17.00 часа в зала „Възраждане" ще бъдат наградени победителите в образователната инициатива „Цветна олимпиада" , която през месец ноември се проведе в областите Ловеч, Габрово, Велико Търново и Търговище.

***

Карлово /КРОСС/ От 14.00 часа в детския отдел на Общинска библиотека - Карлово ще бъде открита фотоизложба на Проф. Румен Пенин „Географията - пътешествие и приключение".

***

Кюстендил /КРОСС/ От 11.00 часа в клуба на ВМРО ще се проведе пресконференция във връзка с годишнината от Ньойския договор.

***

Кюстендил /КРОСС/ От 13.00 часа в болницата за рехабилитация ще бъде открита сензорна стая.

***

Пловдив /КРОСС/ От 09.00 в зала 2 Пловдивският окръжен съд ще разглежда делото срещу Атанас М. .Срещу него е повдигнато обвинение поради немарливо изпълнение на правно регламентирана дейност, представляваща източник на повишена опасност - здравеопазване, в качеството си на фелдшер в „ЦСМП" гр. Пловдив, филиал гр. Карлово, е причинил смъртта на Василка М. от гр. Сопот.

***

Пловдив /КРОСС/ От 13.30 часа Пловдивският районен съд ще разглежда делото срещу Владимир С. и Емилиян Ц. Срещу тях е повдигнато обвинение, затова, че в периода от 10.01.2013 год. до 25.03.2013 год. при условията на продължавано престъпление като длъжностни лица в съучастие, с цел да набавят за себе си имотна облага, са възбудили и поддържали заблуждение у 59 лица и с това са им причинили имотна вреда общо в размер на 26 949 лв., като причинената вреда е в големи размери.

***

Пловдив /КРОСС/ От 18.00 часа ще бъде открита изложба на живеещия в България английски художник Джон Барбър във фоайетата на Империал Пловдив Хотел и СПА.

***

с.Стожер /КРОСС/ От 9.00 часа в село Стожер кметът на Добрич Детелина Николова ще се срещне с избраните безработни жители, които ще бъдат назначени от оператора на депото - Консорциум „РСУО - Добрич" на длъжност „Сортировчик".

***

с.Ялово /КРОСС/ От 11.00 часа ще се състои отбелязване 5-та годишнина от Клуба на пенсионера и инвалида „Шиварна".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.