• 04 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Предстоящи събития в страната за утре, 28 май

Предстоящи събития в страната за утре, 28 май

***
София /КРОСС/ Вицепрезидентът Маргарита Попова ще присъства на церемонията за откриване на Националната галерия „Квадрат 500".

***
София /КРОСС/ Министър-председателят Бойко Борисов ще се срещне с европейския комисар по регионална политика Корина Крецу, която пристига на двудневно официално посещение в България.

***
София /КРОСС/ Делегация на Сейма на Република Полша, водена от неговия заместник-председател и председател на групата за приятелство с България Йежи Вендерлих, ще бъде на официално посещение в България. В зала „Запад" на Народното събрание полските парламентаристи ще разговарят със заместник-председателя на Народното събрание Янаки Стоилов. Председателят на парламента Цецка Цачева също ще се срещне с чуждестранните гости. Гостите ще разговарят с народни представители от Групата за приятелство България - Полша и с вицепрезидента на Република България Маргарита Попова.

***
София /КРОСС/ От 09.00 часа ще започне редовно заседание на Народното събрание.

***
София /КРОСС/ От 09.30 часа ще се проведе заседание на Висшия съдебен съвет.

***
София /КРОСС/ От 10.00 часа ще се проведе редовно заседание на Столичния общински съвет.

***
София /КРОСС/ От 09.30 часа в зала „Сердика", София хотел Балкан, заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Валери Борисов ще открие 50-то Пленарно заседание на Европейския комитет по пощенско регламентиране.

***
София /КРОСС/ От 09.30 часа в Централния военен клуб ще се състои вторият ден от международна конференция на тема „Предизвикателства и изпитания пред НАТО от конфликта в Украйна".

***
София /КРОСС/ От 09.30 часа в зала „Библиотека" на „Радисън Блу Гранд хотел" ще се състои пресконференция, на която ще бъде представен финалният доклад на Център за либерални стратегии и Фондация „РискМонитор" по проекта „Клопката на (не)подвижността: Мобилни хора срещу статични институции".

***
София /КРОСС/ От 09.30 часа във Венус Конферентен Център ще се състои кръгла маса на тема „Индивидуални и групови различния - значими поведенчески ефекти".

***
София /КРОСС/ От 09.30 часа пред Столична община ще се проведе протест организиран от ВМРО-София срещу отказа на Столичния общински съвет да разреши проблема с достъпния транспорт до Природен парк „Витоша" като пусне автобусна линия.

***
София /КРОСС/ От 10.00 часа в хотел „Хилтън", зала „Мусала" ще се проведе семинар за обучение в сектор облекло на тема: „Ефективни организационни и производствени процеси за конкурентоспособност на глобалния пазар: Италианският опит в сектор облекло".

***
София /КРОСС/ От 10.00 часа в Гранд Хотел София ще се състои дискусионна кръгла маса на тема „Бизнес и институции в диалог за подобряване на инвестиционната среда в България", организирана с подкрепата на Министерството на икономиката на Република България (РБ).

***
София /КРОСС/ От 10.00 часа в зала А на БТПП ще се проведе международната конференция „Успешните комуникации започват отвътре 2015 - От кухнята на вътрешните комуникации". В същия ден от 19:00 ч. в Клуба на фоторепортера (подлез на Министерски съвет и Президентство) ще бъдат връчени и наградите за ефективни вътрешни комуникации Grapevine Awards.

***
София /КРОСС/ От 11.00 до 20.00 часа в Градската градина на София (на мястото на бившия Мавзолей) ще се проведе изложение под надслов „Една посока, много възможности". Събитието ще събере на едно място експерти от всички програми за периода 2014-2020 г., които ще предоставят информация и материали за актуални процедури за кандидатстване с проектни предложения, добри практики по вече реализирани проекти, както и обща информация за програмите. Изложението ще посетят и министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова и европейският комисар по регионалната политика Корина Крецу.

***
София /КРОСС/ От 11.00 часа в зала Партер, Министерство на околната среда и водите ще се състои пресконференция по повод обобщаване на резултатите и анализ/оценка кандидатурите в националния конкурс „Най-зелените компании в България 2014".

***
София /КРОСС/ От 11.00 часа в Националния пресклуб на БТА ще се състои първа официална пресконференция „Лицата на ДЕОС", на която ще бъдат представени кандидатурите на политическа партия ДЕОС за предстоящите местни избори.

***
София /КРОСС/ В 11.30 часа в пресклуб „България" (Стадион „Васил Левски"), Българска федерация по Канадска борба ще даде пресконференция за предстоящото 25-то Европейско първенство по Канадска борба, което ще се състои от 02 до 07 май в зала „Универсиада".

***
София /КРОСС/ От 12.00 часа в Кулинарно училище Amuse Bouche ще се проведе медиен обяд с ястия и готвачи от няколко континента, съчетан с кратък кулинарен курс, по повод старта на националната медийна кампания „Многообразието е вкусно".

***
София /КРОСС/ От 12.00 часа в Националния пресклуб на БТА шесткратният шампион на България гросмайстор Кирил Георгиев, президенти и представители на шахматни клубове в страната ще дадат пресконференция на тема „Чия собственост е българският шахмат?".

***
София /КРОСС/ От 13.00 часа на бул. „Витоша" 12, ет. 4 политическа партия „Движение 21" ще даде пресконференция.

***
София /КРОСС/ От 18.30 часа в ателие-книжарница „Къща за птици" ще се проведе майска лекция от поредицата „Книгата на книгите" на тема „Свети Йоан Богослов - Апостолът на любовта и неговите послания".

***
Аврен /КРОСС/ В Санаторно-оздравителен комплекс-„Камчия" ще се проведе Осемнадесета национална среща на финансистите от общините

***
Благоевград /КРОСС/ От 13.30 часа в в зала №3 в Младежки дом ще се проведе прескоференция по повод 15 години от създаването на Детски парламент.

***
Бургас /КРОСС/ От 14.00 часа в Бизнес Инкубатор - Бургас ще се проведе информационна кампания по стартиралата схема "Нова възможност за младежка заетост".

***
Бургас /КРОСС/ От 11.00 часа в Експо център „Флора Бургас", община Бургас организира информационен ден, организиран по проект „Иновации в областта на устойчивото управление и опазване на естествените природни зони - 4GreenInn".

***
Варна /КРОСС/ От 10.00 часа в Младежкия дом в зала 17 ще се състои пресконференция за шестата благотворителна инициатива в подкрепа на децата и семействата на загиналите и пострадали при и по повод изпълнение на служебния си дълг служители от структурите в гр. Варна на Министерство на вътрешните работи, Министерство на правосъдието и Министерство на отбраната.

***
Варна /КРОСС/ От 10.30 часа в зала 2 на Учебно-спортния комплекс на Варненски свободен университет ще бъде открита VII-та международна конференция „Архитектура, строителство - съвременност".

***
Варна /КРОСС/ От 13.00 часа в опера Варна ще се проведе пресконференция по повод шестото издание на Опера в Летния театър - Варна 2015.

***
Велико Търново /КРОСС/ От 09.00 часа в голяма зала на община Велико Търново ще се проведе редовно заседание на Великотърновски общински съвет.

***
Видин /КРОСС/ От 18.00 часа на сцената на Картинна галерия „Никола Петров", а при лошо време в залата на драматичния театър „Вида", ще се проведе средношколски фестивал „Дъга над Дунав".

***
Враца /КРОСС/ В 11.30 часа в Градска концертна зала ще се състои честване 170 години от рождението на Никола Симов - Куруто и 140 години от основаването на ОУ "Христо Ботев" с. Баница. Пешеходен преход до лобното място на Куруто на вр. Милин камък и лобното място на Давид Тодоров.

***
Враца /КРОСС/ От 17.00 часа на вр. Милин камък ще бъде открита камерна изложба от оригинални материали, илюстриращи национално-освободителните борби в Северозападна България- гостуваща изложба на РИМ-Монтана.

***
Враца /КРОСС/ От 17.30 часа в РИМ - „Ботева зала" ще се проведе литературно четене на български писатели и представяне на алманах „Околчица".

***
Враца /КРОСС/ От 18.30 часа в РИМ-художествена галерия ще се състои оперен концерт на Еделина Кънева и Орлин Горанов.

***
Димитровград /КРОСС/ На официална церемония ще бъде пуснат в експлоатация ЛОТ 2 на автомагистрала Марица, „Димитровград - Харманли". На церемонията ще присъстват министър-председателят Бойко Борисов, европейския комисар по регионална политика Корина Крецу, министърът на регионалното развитие и благоустройството, министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски.

***
Карнобат /КРОСС/ Град Карнобат ще е домакин на второто издание на Балкански фестивал на изкуствата.

***
Кюстендил /КРОСС/ От 14.00 часа в заседателната зала на община Кюстендил ще се проведе редовно месечно заседание на Общински съвет-Кюстендил.

***
Несебър /КРОСС/ От 11.00 часа ще се проведе официално откриване на претоварната станция за отпадъци - Несебър, по проекта „Изграждане на регионална система за управление на отпадъците в регион Бургас", финансиран по ОП „Околна среда".

***
Сливен /КРОСС/ От 11.30 часа в офиса на сдружение „Жажда за живот" ще се проведе пресконференция по повод е стартирала информационна кампания срещу домашното насилие, трафика на хора и дискриминацията.

***
Смолян /КРОСС/ От 11.00 часа в зала 201 в Областната администрация ще се проведе честване на Регионалният съвет на КНСБ - Смолян по случай отбелязването на 25-годишнина на синдиката.

***
Смолян /КРОСС/ От 12.00 часа на площад ,,Свобода" ще се състои официална церемония по посрещане на двадесет и осмият контингент от Въоръжените сили на Република България завърнал се успешно от участие в мисията ,,Решителна подкрепа " в Афганистан. На церемонията ще присъства и министърът на отбраната Николай Ненчев.

***
Смолян /КРОСС/ От 18.00 часа в изложбен салон „Петър Стайков", клуб на дейците на културата - Смолян организира среща с писателя Георги Атанасов - автор на книгата „Проклятието на прехода" или Загубеният четвърт век на България.

***
Стара Загора /КРОСС/ От 10.00 часа в Регионалния пресклуб на БТА - Стара Загора ще се проведе пресконференция на настоятелството на двете неделни училища към храм „Св. Троица" в Стара Загора.

***
Стара Загора /КРОСС/ В 11.00 часа в Дневния център за деца с увреждания в Стара Загора ще бъде официално открита новата Сензорна зала.

***
Пазарджик /КРОСС/ От 14.00 часа ще започне сесия на Общинския съвет в Пазарджик. Една от точките е за връщането на неправомерно получените от общинските съветници суми за заплати.

***
Плевен /КРОСС/ От 15.00 часа в Регионалния пресклуб на БТА - Плевен, вицепремиерът и министър на труда и социална политика Ивайло Калфин, Румен Петков - заместник-председател на националното ръководство на ПП АБВ, Цветан Антов - председател на Областното ръководство на АБВ в Плевен и съветник на министъра на младежта и спорта ще дадат пресконференция.

***
Пловдив /КРОСС/ От 12.30 часа ще се проведе пресконференция по повод предстоящото откриване на 9-тия Международен фестивал за театър и съвременен танц „Черната кутия".

***
Приморско /КРОСС/ В 10.00 часа ще бъде блокиран пътят Бургас - Царево от жители на Приморско обявявайки се срещу поставянето на част от територията на Община Приморско в защитена зона.

***
Търговище /КРОСС/ От 16.30 часа в двора на ЦДГ №1 „Веселушко" на ул. „Трапезица" /при лошо време в сп. зала „Д. Стефанов"/ ще се състои тържество по случай 65-та годишнина от откриването на първата детска градина в Търговище.

***
Шумен /КРОСС/ От 18.00 часа пред сградата на ДКТ „Васил Друмев" ще се състои протест на служители на КОЦ-Шумен, в което ще вземат участие управителите на Онкологичен център - Русе, Специализирана болница по онкология гр. Варна, управители на общинските болници в гр. Нови Пазар и гр. Велики Преслав.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.