• 17 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8000
  •  GBP / BGN 2.2782
  •  CHF / BGN 1.9913
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Предстоящи събития в страната за утре, 2 юли

Предстоящи събития в страната за утре, 2 юли

***
София /КРОСС/ Президентът Росен Плевнелиев ще връчи висши държавни отличия на участници в проектирането и строителството на софийското метро. Церемонията ще се състои в Гербовата зала на „Дондуков" 2.

***
София /КРОСС/ От 11.00 часа в Голям колегиум на МЗХ, експерти от Министерство на земеделието и храните и Българска асоциация на собствениците на земеделски земи ще представят реализирани комасационни проекти в селата Студена, Друмево, Момина църква, Раздел и град Смядово. На събитието ще присъства и министърът на земеделието и храните Десислава Танева.

***
София /КРОСС/ От 9.00 часа ще започне редовното заседание на Народното събрание.

***
София /КРОСС/ От 10.00 до 14.30 часа в Гранитна зала на Министерския съвет ще се проведе пресконференция на тема „Данни канят", организирана от Политическия кабинет на заместник министър-председателя по коалиционна политика и държавна администрация Румяна Бъчварова.

***
София /КРОСС/ От 09.00 часа в зала „Триадица 1" на Гранд Хотел София, CИБАНК и Банката за развитие на Съвета на Европа (БРСЕ) ще подпишат рамково споразумение за финансиране на малки и средни предприятия в размер на 35 млн. евро.

***
София /КРОСС/ От 10.30 часа в Дневен център за възрастни хора с ментални увреждания „Света Марина" представители на посолството на Израел в София, съвместно със Софийска община ще открие спортно съоръжение.

***
София /КРОСС/ От 11.00 часа в Националния пресклуб на БТА, Българският червен кръст (БЧК) и Медицинският университет - Варна ще дадат пресконференция във връзка с предстоящия XVI Международен фестивал на червенокръстките и здравни филми, който и тази година е под патронажа на вицепрезидента на Р България Маргарита Попова.

***
София /КРОСС/ Югозападното държавно предприятие започва разселване на 100 000 балкански пъстърви в планинските притоци на реките Струма, Места и Вит. От 13.00 часа първите 10 000 балкански пъстърви ще бъдат пуснати във водоемите на територията на ДЛС „Витошко-Студена".

***
София /КРОСС/ От 13.30 часа в Полски институт ще се проведе конференция на тема „Алтернативни обществени модели за развитие на Балканите".

***
София /КРОСС/ Летен фестивал „Открити пространства за градска култура" ще се проведе в столичния парк „Хиподрума". До 5 юли, в алеите около Дома на културата „Красно село", жителите на квартала ще имат свободен достъп до концерти, детски ателиета и спектакли, импровизационен и танцов театър и ленд арт (изкуство сред природата).

***
София /КРОСС/ От 15:15 часа в хотел „Радисън блу" ще се проведе пресконференция с участието на световноизвестен пластично-реконструктивен хирург от Германия и председател на Международната конфедерация за пластична и реконструктивна хирургия (IPRAS)проф. д-р Марита Айзенман-Клайн.

***
Асеновград /КРОСС/ От 9.30 часа в Зала 601 на Община Асеновград ще се пеоведе Трета национална научно-практическа конференция: „Закрила и подкрепа на малолетни и непълнолетни-жертва на насилие".

***
Асеновград /КРОСС/ От 17.30 часа във фоайето на Градска библиотека „Паисий Хилендарски" ще се проведе пресконференция по повод програмата на Общината за финансово подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми.

***
Бургас /КРОСС/ От 2 до 5 юли Бургас е домакин на първото издание на АРТ ФЕСТИВАЛ "СЕЗОНИ", организиран от Община Бургас и "Народно читалище Пробуда -1880 г. Бургас.

***
Бургас /КРОСС/ От 14.00 часа в зала „Компас" на Интерхотел „България", Министерството на образованието и науката ще представи информационна кампания за представяне на новите възможности за финансиране по Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж" през програмния период 2014-2020 г.

***
Бургас /КРОСС/ Общинският съветник Юлиян Станков ще има приемен ден с граждани на 2 юли (четвъртък) от 14.30 ч. в централата на ПП ГЕРБ в Бургас.

***
Варна /КРОСС/ От 2 до 4 юли 2015 г. под егидата на Европейската асоциация по патология в МУ-Варна ще се проведе тридневен курс по гинекологична патология. „Европейското училище по патология" ще бъде ориентирано към патолози, специализанти и специалисти от цялата страна, както и от Англия, Румъния, Полша и др.

***
Велико Търново /КРОСС/ От 10.00 часа на закритото стрелбище на ОДМВР-Велико Търново ще се проведе традиционният турнир по стрелба с пистолет Макаров, по повод предстоящия Професионален празник на МВР - 5 юли.

***
Видин /КРОСС/ От 11.00 часа, в залата на 6 ет. кметовете на Община Видин и на Община Калафат - Герго Гергов и Мирча Гуца ще подпишат предварително партньорско споразумение във връзка с подготовката на проектни предложения по Програма Intrerreg V-A Румъния-България.

***
Кюстендил /КРОСС/ От 14.00 часа в офиса на БЧК ще бъде представен проект „Да се научим да живеем здравословно".

***
Стара Загора /КРОСС/ От 11.00 часа в зала „П. Р. Славейков", в сградата на общинската администрация в Стара Загора, министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова ще участва в Третата национална дискусия от кампанията „Да! На българската икономика".

***
Стара Загора /КРОСС/ От 09.30 часа в Регионалния пресклуб на БТА - Стара Загора, Нели Христозова участник в международния фестивал „Наука на сцената".

***
Стара Загора /КРОСС/ От 18.00 часа в Художествената галерия в Стара Загора ще бъде открита гостуващата експозиция на Третата международна изложба „Съвременна малка графика - Казанлък 2015".

***
Сливен /КРОСС/ За четвърта поредна година Художествена галерия "Димитър Добрович" - Сливен организира Летен детски пленер. Пленерът се провежда всеки делничен ден от 09.00 до 12.30 ч. в къща "Миркович" .

***
Разград /КРОСС/ В Центъра за ученическо техническо и научно творчество в Разград ще бъде открито „Еко лято 2015" програма за екологично възпитание на подрастващите.

***
Шумен /КРОСС/ От 17.00 часа в Регионалния исторически музей ще бъде открита изложба „Години по-късно. Карикатурата в борба с антиобществените прояви". Посвещава се на 5 юли - професионалния празник на МВР и 136-годишнината от създаването на министерството.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.