• 14 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8118
  •  GBP / BGN 2.2736
  •  CHF / BGN 1.9990
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Предстоящи събития в страната за утре, 1 юли

Предстоящи събития в страната за утре, 1 юли

***
Велико Търново /КРОСС/ В Ректората на ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий", вицепрезидентът Маргарита Попова ще участва в конференция на тема „Интеркултурното образование като средство за намаляване отпадането на ромските деца от училище".

***
София /КРОСС/ От 9.00 часа ще започне редовното заседание на Народното събрание.

***
София /КРОСС/ От 10.00 часа ще започне редовното заседание на Министерски съвет.

***
София /КРОСС/ От 13.30 часа ще се състои заседание на ВСС.

***
София /КРОСС/ От 10.00 часа в Големия салон на БАН заместник-министрите на образованието и науката проф. Николай Денков и проф. Костадин Костадинов ще представят новите възможности за финансиране по Приоритетна ос 1 „Научни изследвания и технологично развитие" на Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж" (ОП НОИР) пред членовете на Българската академия на науките.

***
София /КРОСС/ От 11.00 часа в зала „Анел" на хотел „Анел" ще бъде представен проект „Развитие на служителите посредством обучение, ефективно управление и мотивация", осъществяван с безвъзмездната финансова подкрепа на Оперативна програма „Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.

***
София /КРОСС/ От 12.00 часа в Националния пресклуб на БТА ще се състои встъпителната пресконференция по проекта на Политологичен център „Да отгледаш ксенофоб".

***
София /КРОСС/ От 12.00 часа в Националния пресклуб на БТА ще бъде представен проектът „Да отгледаш ксенофоб".

***
София /КРОСС/ От 13.00 часа в Националния пресклуб на БТА „ВМ сървисис" ще представят данни от социологическо проучване за финансовия сектор в България.

***
Благоевград /КРОСС/ От 11.30 часа ще се проведе официално откриване на ремонтирания филиал на Читалищната библиотека в кв. Грамада. Филиалът е срещу градинката при Четвърто училище.

***
Варна /КРОСС/ От 10.00 часа пред гранд-хотел „Варна", в Курортен комплекс „Св.Св. Константин и Елена" ще се състои тържественото откриване на Единадесетата международна спартакиада на Синдиката на българските учители.

***
Варна /КРОСС/ От 10.00 до 16.00 ч. в хотел „Голдън Тюлип", зала „Дали", ще се състои информационен ден за представяне на две нови отворени процедури за кандидатстване по оперативна програма „Развитие на човешките ресурси" 2014-2020г. Експерти от управляващия орган на програмата ще разяснят схемите „Активни" и „Ново работно място".

***
Варна /КРОСС/ От 12.00 до 15.00 часа в Катедралния храм „Свето Успение Богородично" ще се извърши поклонение пред тленните останки на балканския рали шампион Тодор Славов.

***
Враца /КРОСС/ От 10.00 часа участниците в Детска полицейска академия -Мездра ще посетят базата на МВР край село Косталево, където полицейски служители ще ги запознаят с уменията на служебните кучета. Ще бъдат демонстрирани практики от работата на служебните кучета.

***
Казанлък /КРОСС/ От 11.00 часа ще се проведе пресконференция на Сдружение «Бъдеще за децата» във връзка с началото на нов проект и с навършването на 12 години от основаването на организацията.

***
Кюстендил /КРОСС/ От 10.00 часа Окръжен съд ще заседава по дело за конфискация на имуществото на Пламен Галев и Ангел Христов.

***
Пловдив /КРОСС/ От 13.00 часа в зала 1 на Пловдивския апелативен съд ще бъде произнесен съдебния акт по делото за проповядване на антидемократична идеология с подсъдими Ахмед Муса Ахмед, Саид Мутлу, Абдуллах Салих, Неджми Дъбов, Хайри Шерифов, Байрам Ушев, Ахмед Абдуррахманов, Изет Джалев, Мохамед Камбер, Юсуф Горелски, Найме Горелска, Али Хайраддин и Али Ходжа.

***
Пловдив /КРОСС/ От 19.00 часа в Регионален етнографски музей - Пловдив ще се проведе официално откриване на обща изложба живопис. Темата която събира авторите е „Градът".

***
Свети Влас/Бургас /КРОСС/ В 11.00 часа в ресторант „Адмирал" с пресконференция ще се даде начало на Международния фестивал на изкуствата „Свети Влас 2015", който ще продължи до 5 юли.

***
Смолян /КРОСС/
От 13.30 часа ще се състои пресконференция с участието на зам.-областния управител на регион Източна Македония и Тракия Георгиоцопулос и зам.-областния управител на Ксанти Загнафери. Ще бъдат обсъдени реализираните и предстоящите дейности по проект "Съвместна стратегия за социална защита на уязвимите социални групи" по програма "Европейско териториално сътрудничество "Гърция - България" 2007-2013". Пресконференцията ще се проведе в зала 201 на Областна администрация - Смолян.

***
Стара Загора /КРОСС/ От 10.00 часа в ЦДГ 24 „Радост", бул. „Ген. Столетов" № 1 ще се проведе заключителното събитие на Проект „Готови за училище 2014-2015".

***
Чипровци /КРОСС/ От 09.00 часа по повод храмовия празник на Чипровския манастир „Св. Йоан Рилски" ще бъде отслужена съборна архиерейска света Литургия в централния манастирски храм.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.