• 28 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Предстоящи събития в страната за утре, 7 юли

Предстоящи събития в страната за утре, 7 юли

***
Киев /КРОСС/ Президентът Росен Плевнелиев ще бъде на официално посещение в Украйна на 7 и 8 юли по покана на украинския си колега Петро Порошенко.

***
София /КРОСС/ От 11.00 ч. в „Гранитна зала" на Министерски съвет министър Петър Москов ще открие третото заседание на Съвет „Партньорство за здраве". В заседанието ще вземат участие Антъни Томпсън, постоянен представител на Световна банка за България както и Филип-Михал Домански от Генерална дирекция „Здравеопазване и безопасност на храните" на Европейската комисия.

***
София /КРОСС/ От 10:30 ч. в Конферентната зала на Съдебната палата официално в длъжност ще встъпи новоизбраният председател на Софийски градски съд - съдия Калоян Топалов. Събитието е организирано от председателя на ВКС съдия Лозан Панов.

***
София /КРОСС/ От 11.00 часа в административната сграда на Национална кардиологична болница, ет. 2, председателят на БЧК Христо Григоров ще връчи на проф. Марио Станкев - изпълнителен директор на НКБ, медицинска апаратура от името на дарителя Иван Анев.

***
София /КРОСС/ От 11.00 ч. в централата на КТ „Подкрепа" ще се проведе пресконференция на следните теми: Подписване на споразумение за сътрудничество със синдикалната федерация на служителите в МВР и Предупредителна едночасова стачка на социалните работници от Дирекции социално подпомагане. Участие в пресконференцията ще вземат инж. Димитър Манолов - президент на КТ „Подкрепа" и Ефтим Боюклиев - председател на Национален синдикат на административните служители.

***
София /КРОСС/ От 11,30 ч. в Централ Хотел Форум (бул. "Цар Борис III" 41) в София. WWF ще отличи бизнеси, които подпомагат опазването на екосистемите в Природните паркове „Българка" и „Врачански Балкан".

***
София /КРОСС/ От 12.00 часа в Националния пресклуб на БТА Фондация Програма Достъп до Информация ще проведе пресконференция по повод 15 години от приемането на Закона за достъп до обществена информация.

***
София /КРОСС/ От 15.00 ч. в сградата на Народното събрание Временната комисия ще обсъди и гласува Законопроекта за изменение и допълнение на Конституцията на Република България, който бе внесен от председателят на НС Цецка Цачева и група народни представители.

***
София /КРОСС/ От 16.00 до 20.00 часа в зала Мати-Д на НДК природозащитници организират обществено обсъждане на новия проектоплан за управление на Национален парк Пирин
Коалицията от неправителствени организации и граждански групи "За да остане природа в България" организира обществено обсъждане на подготвяния нов план за управление на Национален парк Пирин.

***
Бургас /КРОСС/ От 10.00 часа в заседателната зала на общината кметът на Бургас Димитър Николов и и.д. директор на НАП-Бургас Татяна Кънчева ще подпишат двустранно споразумение, по силата на което всички електронни услуги на Община Бургас ще станат достъпни чрез персоналния идентификационен код (ПИК) на НАП.

***
Бургас /КРОСС/ От 11.00 часа Главният изпълнителен директор на „Български пощи" ЕАД Деян Дънешки ще открие нов пощенски офис в Бургас. Пощенската станция се намира в магазин Кауфланд, квартал „Меден рудник" .

***
Бургас /КРОСС/ От 13:00 ч. в Капитанската зала на хотел България ще се проведе пресконференция във връзка с Трансатлантическото партньорство за търговия и инвестиции (ТПТИ). Тема на брифинга е „Трансатлантическото партньорство за търговия и инвестиции (ТПТИ) - заплаха за демокрацията, околната среда и общественото здраве в Европа.

***
Бургас /КРОСС/ От 13:30 часа министър Николина Ангелкова ще се срещне с местната власт и туристическия бранш в Бургас. В сградата на Областна администрация Бургас, ще бъде даден брифинг.

***
Бяла Черква /КРОСС/ От 17.00 часа в малък салон на НЧ „Бачо Киро-1869" ще се проведе представяне на сборник събрани съчинения на Бачо Киро от акад. Иван Радев - „В името на живота - сбогом, живот".

***
Варна /КРОСС/ От 10.00 ч. в залата на Областна администрация Варна министърът на икономиката Божидар Лукарски ще проведе регионална среща с бизнеса в рамките на инициираната от Министерство на икономиката поредица от срещи с представители на бизнеса в страната. От 11.00 ч. след приключване на срещата министърът ще даде брифинг.

***
Варна /КРОСС/ От 11.00 часа в зала „Голям арт салон" в сградата на „Радио Варна" в гр. Варна, бул. „Приморски" № 22 ще се състои междинна пресконференция по проект "Изграждане на регионалната система за управление на отпадъците в регион Варна (Аксаково)".

***
Варна /КРОСС/ От 12.30 ч. във Военноморски клуб - Варна ще се проведе пресконференция за представителите на медиите с командирите на чуждестранни групи и кораби участващи в националното военноморско учение с международно участие „Бриз 2015".

***
Варна /КРОСС/ От 14.00 до 16.00 часа в офиса на партия ГЕРБ на ул. „Георги Бенковски" №1 граждани ще приема общинския съветник Марица Гърдева.

***
Велико Търново /КРОСС/ От 10:30 ч. по повод 138 години от Освобождението на Велико Търново пред паметника на генерал Гурко ще има приветствие от Генералния консул на Руската федерация в гр. Русе. След това Негово Високопреосвещенство Великотърновският митрополит Григорий ще отслужи празничен благослов.

***
Велико Търново /КРОСС/ От 10:50ч. пред Паметната плоча на загиналите пред Военен клуб ще бъдат положени цветя в памет на загиналите за свободата на България.

***
Велико Търново /КРОСС/ От 11:00ч. пред паметник „Майка България" празнично слово ще произнесе кметът на Община Велико Търново инж. Даниел Панов.

***
Велико Търново /КРОСС/ От 11:30ч. в ритуална зала ще бъдат връчени наградите на отличените състави от Велико Търново в рамките на Петропавловски събор.

***
Видин /КРОСС/ От 8:30 ч. ще започне Светата Литургия във връзка с Църквата почита паметта на светата великомъченица Неделя, живяла и пострадала за Христовата вяра през III в. По този повод в катедрален храм „Св. вмчк Димитър Солунски", гр. Видин, ще бъде отслужена тържествена света Литургия, която ще оглави Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп, в съслужение с храмовото духовенство.

***
Плевен /КРОСС/ От 10.00 ч. в зала „Плевен" на Областната администрация на града председателят на парламента Цецка Цачева ще участва в кръгла маса „Ние даваме своя глас срещу насилието".

***
Пловдив /КРОСС/ От 9.00 часа, 5 зала, състав на Пловдивския окръжен съд ще заседава по дело срещу подсъдимия Рангел Т. по обвинение по чл.343 ал.3 от НК. На 30.03.2014г., на пътя с. Брестовица - гр. Перущица при управление на МПС „Форд Мондео" в пияно състояние, е нарушил правилата за движение по пътищата и е причинил по непредпазливост смъртта на Николай Н. и Иван Т. и средна телесна повреда на Любомир М.

***
Пловдив /КРОСС/ От 10.00 часа в 2 зала на Пловдивския апелативен съд бъде разгледана жалбата на адвокат Владимир Елдъров срещу отказа на Пловдивския окръжен съд да измени взетата му мярка за неотклонение „Задържане под стража". Срещу него са повдигнати обвинения по чл. 117 ал.2, чл.330 ал.3 и чл.216 ал.1 от НК.

***
Пловдив /КРОСС/ От 14.30 часа състав на Пловдивския районен съд ще заседава по дело срещу подсъдимите Надежда В., Лиляна И. и Гина С. по обвинение по чл. 210 ал.1 т. 2 и т.5 от НК. В периода началото на март 2013 г. - 15.07.2013 г. в гр. Раковски, гр. Пещера и гр. Пловдив с цел да набавят за себе си имотна облага са възбудили и поддържали заблуждение у Анка А., Никола Р., Василка Б. и Георги Г. и с това са им причинили имотна вреда в общо размер на 51 696 лв

***
Разград /КРОСС/ От 11.00 часа в зала 712 на Областна администрация Разград, ще се проведе среща с членове на ЦИК под мотото „По-близко до избирателите".

***
Търговище /КРОСС/ От 16.00 ч. в Пресцентъра на Областна администрация Търговище във връзка с предстоящите избори за общински съветници и кметове, ЦИК ще проведе поредица от срещи с представители на областните и общинските администрации, ангажирани с организационно-техническата подготовка на изборите, граждани и медии.

***
Шумен /КРОСС/ От 12.00 ч. в зала 2 на Областна администрация-Шумен представителите на ЦИК ще разговарят с представители на медиите във връзка
с местните избори.

***
Шумен /КРОСС/ От 14.00 до 18.00 часа за 6-та поредна година НЧ "Напредък 1869" и Съюзът на българските пчелари ще почетат св.Прокопий -пчелар, покровител на пчелите, пчеларите и на гр.Шумен.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.