• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Ученици от 10 града се състезаваха във втори кръг на конкурса „Стани стипендиант на ЧЕЗ“

Ученици от 10 града се състезаваха във втори кръг на конкурса „Стани стипендиант на ЧЕЗ“

/КРОСС/Ученици от 12-ти клас от гимназии от 10 града в Западна България - София, Плевен, Дупница, Благоевград, Кнежа, Етрополе, Пирдоп, Козлодуй, Монтана и Перник, се състезаваха във втория кръг на конкурса „Стани стипендиант на ЧЕЗ", който се проведе на 17 февруари 2017 г. Задачите бяха две, от които първата - въпроси с множествени отговори, а втората бе електротехническа задача. Резултатите ще бъдат ясни в края на февруари, а месец по-късно ще се проведе финалният трети кръг.
Домакини на втория кръг бяха столичната пофесионалната гимназия по транспорт и енергетика „Хенри Форд". Участниците от Северозападна България се състезаваха в професионална гимназия по транспорт „Проф. Цветан Лазаров" в гр. Плевен, а професионална гимназия „Акад. С.Корольов" в гр. Дупница посрещна състезателите от югозападния регион.
Състезанието се провежда в партньорство с МОН. Директорът на Дирекция „Професионално образование и обучение" в МОН Мария Тодорова отправи специално приветствие към участниците в състезанието в София, като пожела успех на учениците и поздрави ЧЕЗ за цялостната политика на компанията в подкрепа на професионалното образование в България.
В рамките на инициативата, която се провежда за пета поредна година, ЧЕЗ предоставя стипендии на талантливи ученици от 12 клас от технически   гимназии на територията на Западна България. Състезанието е част от Графика за провеждане на националните състезания по професии през учебната 2016-2017 г. на Министерството на образованието и науката.

Финалният кръг на състезанието ще бъде в края на март. Тогава ще се състезават 12-те победители от втори кръг. Класираните на първите три места, ще бъдат стипендианти на ЧЕЗ за 2017 г. Те ще получат и шанса да кандидатстват с оценката от конкурса в Техническия университет в София, Колежа по енергетика и електроника и Минно-геоложкия университет „Св. Иван Рилски".

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.