• 06 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 24°C

Малина Крумова: Тежките ПТП-та трябва да бъдат обследвани от комплексни екипи

Малина Крумова: Тежките ПТП-та трябва да бъдат обследвани от комплексни екипи

/КРОСС/ Председателят на Държавната агенция "Безопасност на движението по пътищата" Малина Крумова представи в "Сутрешен блок" акцентите от доклада за безопасността на движението по пътищата, които изследва комплексните причини за пътнотранспортните произшествия. Малина Крумова представи основните изводи от доклада за безопасността на движението по пътищата. Тя посочи, че това е първият по рода си доклад от гледна точка на мащаба, в който той се изготвя.

Това, което ние се опитахме да направим, със съдействието на всички институции, е именно да се фокусираме върху елементите и фактори, които определят този резултат - защо се стига до толкова ПТП-та, толкова ранени, толкова загинали. Фокусирали сме се върху всички важни елементи - правната и институционалната рамка, състоянието на пътищата, подготовката и поведението на водачите, състоянието на автомобилния парк и, разбира се, спешната помощ, коментира Крумова.

Докладът констатира пропуски, върху които трябва да се работи. Според статистиката на МВР 96% от пътнотранспортните произшествия са по вина на шофьорите. Крумова посочи обаче, че това са данни по първоначален оглед на местопроизшествието, които не отчитат резултати от последващи експертизи.

Малина Крумова каза, че е изключително важно, когато шофьорът е сгрешил, да бъдат проследени причините за неговата грешка. Докладът предлага въвеждането на механизъм тежките пътнотранспортни произшествия да бъдат обследвани от комплексни екипи, които да установяват механизма на случване на произшествията.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Това е на приказки. Вие подкрепихте ли искането да се направи проверка на качеството на строителството на определени конкретни места, на която АПИ се противопостави? Ако го направите, това вече ще е на дело, а не само приказки. Между другото, има много участъци в рамките на градовете, където заради бездействието на "Паркове и градини" и на КАТ устойчиво е ограничена видимостта и не се предприема нищо, отделно деформации в края на платното, стърчащи бордюри, шахти без капаци и множество дупки. Да сте сезирали прокуратурата за престъпно бездействие?

19.09.2019 11:32:01

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.