• 17 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 22°C

Крумова: Няма опасност от спиране на европейски средства за България

Крумова: Няма опасност от спиране на европейски средства за България

/КРОСС/Няма опасност от спиране на европейски средства за България. Това увери в "Седмицата" на Дарик Малина Крумова, служебен вицепремиер по еврофондовете. Крумова обясни, че има само 11 предварителни условия, които не са завършени, но срокът за това е до юни месец тази година.

"По-скоро те са изпълнени до голяма степен, т.е. документите, който определят реформите, са готови. Повечето от тях са и приети от Министерския съвет или съответните органи, които трябва да ги приемат, защото става въпрос за различни документи. Въпросът е, че не са докладвани на Европейска комисия. Срокът за това е юни месец тази година в рамките на докладването по оперативните програми и споразумението за партньорство, което ние ще направим. Амбицията ни е даже в мандата на служебното правителство да затворим повечето от тези предварителни условия", обясни Крумова.

"Това е нов механизъм на Европейската комисия, който има за цел да гарантира, че средствата, които се използват по европейските програми, ще бъдат ефективно използвани. Т.е. тези предварителни условия целят да гарантират, че държавата е предприела необходимите реформи, за да създаде условията, в които средствата ще постигат целите си и резултатите, които са заложени, както в споразумението за партньорство, така и в оперативните програми", заяви тя.

Крумова каза, че амбицията и в рамките на мандата на служебното правителство е да се затворят повечето от тези условия.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.