• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

Зам.-министър Крумова: Отчитаме по-малко разходи за отопление в санираните блокове

Зам.-министър Крумова: Отчитаме по-малко разходи за отопление в санираните блокове

/КРОСС/ Заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Малина Крумова, заедно с кмета на община Белене Милен Дулев откри обновения блок 4/43 в града. Жилищната сграда е обновена с над 803 хил.лв., осигурени по Програмата за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради.

„Програмата е важна за нас, защото постига ефекти, най-важният от които подобряване на жилищните условия и енергийните характеристики на домовете", посочи заместник-министър Крумова след освещаването на сградата. По думите й в завършените миналата година блокове в цялата страна има сериозни спестявания, което се отразява и на доходите на домакинствата.

„Наша задача е да продължим програмата. Работим за нейната оптимизация и търсим варианти за дългосрочно благоустройство на жилищните условия на територията на цялата страна, така че от подобрението на енергийните условия да могат да се възползват повече граждани, включително и живеещите в еднофамилни сгради", каза още заместник-министър Крумова.

Ремонтните дейности са извършени върху разгъната застроена площ от 4267,44 м2. Подменени са мълниезащитната и заземителната инсталация, дограмата, поставена е топлинна изолация на покрива, пода и външните стени. Обновена е стълбищната клетка, а в общите части на сградата е въведено енергоспестяващо осветление.

Очаква се инвестицията да доведе до намаляване на потребяваната енергия с близо 762 хил. kWh/годишно и редуциране с 69% на енергийните разходи, като заедно с това по прогнозни данни ще бъдат спестени 305 тона годишно вредни емисии въглероден диоксид.

43 души, живеещи в блока, ще усетят предимствата от въвеждането на мерките за енергийна ефективност и уюта, който създава новият облик на сградата.

Откриването на обновената жилищна сграда бе част от тържествата за честванията на 53-годишнината от обявяването на Белене за град.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

ЕТО ЗАЩО ТИ Е БОЛНА ГЛАВАТА,КАТО ЧЕТЕШ ТАКИВА САЙТОВЕ

01.09.2017 22:08:28

Анонимен

ТИ СИ ПА СТОЙ ПО КОМУНИСТИЧЕСКО ВРЕМЕ И СЕ ГРЕЙ НА БРИКЕТ

01.09.2017 20:37:18

Анонимен

Като го гледаме този климатик на фона на милото тържество и ни става ясно за каква енергийна ефективност споменава г-жата.

01.09.2017 16:48:23

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.