• 05 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 23°C

Ремонтите по столичните улици ще продължат и след 15 септември

Ремонтите по столичните улици ще продължат и след 15 септември

/КРОСС/ Ремонтите по столичните улици ще продължат и след 15 септември. Причината са валежите. Това каза заместник- кметът по транспорта Евгени Крусев, след като вчера столичният кмет Йорданка Фандъкова обяви, че лошото време забавя с няколко дни изпълнението на сроковете. Заради валежите в София, ремонтите се бавят средно с пет дни. 

"При хубаво време, строителите имат възможност да наваксат това изоставане. Целта ни е основните ремонти да бъдат приключени дори малко преди 15 септември. Ремонтът на "Граф Игнатиев" със сигурност ще продължи до към края на октомври, тъй като там дейностите са по-обхватни", каза заместник-кметът по транспорта Евгени Крусев . 

И след ремонта по столичния бул. "Васил Левски" няма да има велоалеи, обяви още Крусев: 

"Наблюденията показаха, че повечето велосипедисти използват парка, съответно има и велоалея по бул. "Евлоги и Христо Георгиеви", която е успоредна на бул. "Васил Левски", така че за момента велоалея не се предвижда". 

Новата организация на движението предвижда бус ленти и в двете посоки по булеварда. Но с разрешение за престрояване на коли в тях в последните метри преди кръстовището. Зам.-кметът по транспорта Евгени Крусев обясни, че такава организация се предвижда и на други места в София. 

 

„На кръстовищата, където се правят десни завои, ще може да се завива от самата бус лента – това е новостта, която въвеждаме тук. Този модел ще следваме при всички бус ленти в София. По бул. „Васил Левски“ е първата такава бус лента. Предстои да се преработят бус лентите по „Цариградско шосе“, по „Сливница“ и по „Данаил Николаев“, като там ще въведем същия принцип. На самите кръстовища бус лентата да стига до самото кръстовище, до стоп линията, а съответно всички, завиващи на дясно, да могат да завиват от дясната лента, а който продължи направо от бус лентата се счита за нарушител. Предвиждаме нова бус лента да се изгради по бул. „Евлоги и Христо Георгиеви, между „Черни връх“ и бул. „Драган Цанков“ тя ще бъде само в посока към стадион „Васил Левски“.  

Крусев подчерта, че с приоритизиране на градския транспорт се цели повече хора да се придвижват с него. Искаме той да се движи в обособени, бързи трасета и да бъде алтернатива на автомобилите, каза той. 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.