• 19 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Евгени Крусев: Мярката "зелен билет" даде ефект в София

Евгени Крусев: Мярката "зелен билет" даде ефект в София

/КРОСС/ Мярката "зелен билет" за борба с мръсния въздух даде своят ефект, 30 000 души се възползваха и половината са нови пътници, основно те са ползвали метрото. Това каза заместник-кметът на София Евгени Крусев пред БНТ. Относно липсата на "зелени билети" той обясни, че когато са свършвали, през деня са били зареждани контролно.

Крусев обясни, че за замърсяване на въздуха се информира през интернет страницата на Столична община, както и по електрическите таблата на спирката, чрез медиите и социалните мрежи.

Той отбеляза, че в борбата със замърсеноя въздух се включват и транспортните средства на общината.

Заместник-кметът на София заяви, че всички нови превозни средства на градския транспорт са или на природен газ, или на електричество. "Не купуваме дизелови автобуси, обновяването на автобусния парк тече с пълна сила. 160 нови превозни средства предстои да се закупят. Засега има около 200 дизелови автобуси в отдалечени линии, предстои да бъдат и премахнати, но не се знае какъв е срокът."

"Ще има реконструкции на паркове и озеленява в Младост и Западен парк. Залагат се средства за озеленяване и на междублокови пространства", открои Крусев.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Стига сте тиражирали на глупости на тези празнодумци, как точно разбраха, че мярка има ефект като се цитират данни за това, че са пътували повече хора, а не се извди конкретна и точна информация за това въздухът станал ли по-малко замърсен или не когато са продавали зелен билет. С две думи цялата пара в свирката

12.02.2018 10:04:58

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.