• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 25°C

"Евророма" напуска Коалиция за България

"Евророма" напуска Коалиция за България

/КРОСС/"Евророма" обсъжда да напусне Коалиция за България. Занапред има вариант да продължим самостоятелно или да търсим и нов партньор, казва в интервю за "Преса" председателят на партия "Евророма" Цветелин Кънчев.

Ние, от „Евророма", не сме взели решение и не съм сигурен дали ще продължим да участваме в коалицията. До дни свиквам националния ни съвет и ще видим какво ще правим. Но колегите ми са крайно недоволни и твърдят, че в БСП има много високомерие, че там страдат от звездна болест. Те твърдят, че не омаловажавали нашия принос, но в действията си показват друго. А в Библията е казано: „По делата ще ги познаете." - каза Кънчев. 

Според Кънчев Сергей Станишев е закъснял много с някои кардинални решения. Скандалите им не са тайна за никого и те вече не са новина за обществото, казва той. По думите му в столетницата нямат проблем с АБВ и тези, които отидоха при Георги Първанов, а с онези, които все още не са отишли в партията на президента.

Цветелин Кънчев разказа още: "Преди да се разделим с ДПС, седнахме да поговорим с големия според мен политик в България Ахмед Доган. Тогава аз му казах, че дребните интриги в ДПС ми идват в повече и затова е редно да се разделим. Той обаче ми отговори така: „Братко мой, вярвай ми, че там, където си решил да отиваш - при БСП, ще разбереш истинския смисъл на думата интрига."

Така той коментира възможността за коалиционно управление в България. Кънчев смята, че ще мине много време, преди коалиционните отношения да добият по-модерен и европейски вид. Коалиции, с ясни правила и коректност, тук засега са само въжделение, каза той и добави: Ахмед Доган винаги е казвал, че един партньор трябва да е предвидим. Също така - далновиден и перспективен. Така че много внимателно ще решаваме. Но предпочитаме да сме с партиите вляво и в центъра. Нашият девиз е „Партньори - да, но слуги - не".

 

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.