• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 21°C

Роми блокират "Хемус", "Тракия" и Е79

Роми блокират "Хемус", "Тракия" и Е79

/КРОСС/Ако до 1 часа кметът не преустанови събарянето на постройките, малко по-късно днес ще бъдат блокирани АМ "Хемус" и "Тракия" и пътя Е79, заяви лидерът на "Евророма" Цветелин Кънчев в интервю за lentata.com. В тези райони има много сериозни партийни, общински организации на "Евророма" - точно на тези пътни артерии. Говорим за Ихтиман, Сандански, Ботевград, предупреди Кънчев. 

Решението е взето тази сутрин на заседание на Политическия съвет на политическата партия.

Мотивът - "решението на кмета на Стара Загора г-н Живко Тодоров за събаряне на домове е в пълно противоречие с решение на Европейския съд за правата на човека, което има задължителен характер. Това е върховната съдебна институция", обясни Кънчев. По думите му, има решение, което гласи, че събарянето на цигански постройки, в които живеят хора, е незаконно. Мерките трябва да се взимат предвартелно, по времето на строежа, а не когато вътре живеят вече хора и няма алтернатива, която да се предлага, защото ромите няма къде да отидат, смята партийния лидер. 

Цветелин Кънчев определи решението на кмета като евтина ПР акция. "Когато стана кмет, той им е обещал да си строят, пък той няма да ги закача и могат д си строят на воля. И сега, когато на тези избори той видя, че в целия 32-хиляден кв. "Лозенец", ГЕРБ има 90 гласа, той взе решението да бута къщите", коментира той. 

 

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Циганите са бактерията убиец на българина.За това докато не излезете и гласувате всички ще им плащате и застраховки и вода и всичко.Циганина се нуждае от кастрация след 1-то дете както беше при дядо Тошо.Циганите трябва да се научат да работят за държавата а не само да я цоцкат.

22.07.2014 15:46:12

Анонимен

Всички реват за пари с здравеопазването-а източването е от циганите,те източват и социалните фондове.те крадат ток и вода и ние я плащаме, разбиват влакове, крадат кабели и релси .Вместо да ги дондуркат по избори-закони! Чуйте ги как пищятИ тоя разбойник и бивш затворник и той реве и заплашва! Зкони и твърдо спазване на правила.Стига със Станишевите глупости"Полицейска държава" Проблема ще става все по-голям ако не се вземем в ръце!

22.07.2014 15:33:35

див сотаджия

Абе смотаняко Кънчев значи правата на човека а??а задълженията? Да спазватзакона сиреч.да не крадат,убиват,да си плащат данъците да строят къщи според законовите разпоредби за строеж?? Това пише ли го бе?? Аз имам едно условие да покажат разрешително за строеж,скица на имота и нотариален акт и никой няма.да ги пипне... А на оня.дето.е позволил да се строят тези къщи съд и затвор

22.07.2014 15:16:01

Анонимен

За циганите трябва да се установи строг ред и контрол ! Вместо държавата да ги храни, а те да се въдят като зайци, прости, необразовани, без никакви трудови навици и квалификации, само да крадат и мародерстват - да се започне задължително целодневно обучение и ограмотяване, при минимална социална помощ, да придобият някаква квалификация и задължително да почнат ДА РАБОТЯТ ! А, ТОЗИ ЗЛАТИШКИ БОКЛУК и БЕЗДЕЛНИК - ЦВЕТЕЛИН КЪНЧЕВ ДА БЪДЕ ЗАТВОРЕН ЗАВИНАГИ ИЛИ ГРЪМНАТ ! НЕГОВИЯТ ЖИВОТ е НИЗ ОТ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ И ПАРАЗИТИЗЪМ !!!

22.07.2014 14:55:11

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.