• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

Кънев: България има нужда от дясно

Кънев: България има нужда от дясно

/КРОСС/"С част от въпросите за референдум, които бяха внесени от Слави Трифонов вчера в Народното събрание, съм абсолютно съгласен и има точки, с които не съм съгласен. Абсолютно съгласен съм с идеята за намаляване на депутатите в парламента - това е и стара идея на десницата. Това каза в сутрешния блок на БТВ „Тази сутрин" лидерът на ДСБ Радан Кънев. Той добави обаче, че никога не е бил особен привърженик на абсолютно мажоритарна избирателна система за Народното събрание, както и не е привърженик за мажоритарен избор на шефовете на полицейските областни управления, защото това създава опасността и възможността за това различни кръгове да си купят тези шефски места.

"Абсолютно възможно е да бъде решен въпроса със сигурността и намаляването на престъпленията в населените места в България, но затова трябва да има политическа воля и желание да бъдат решени тези проблеми. Не може в днешно време да няма възможност в населени места с голяма престъпност да не може да няма постоянно полицейски служители", коментира Кънев.

"Демократи на думи в България има много. ДСБ се оказа единствената партия, която слезе от власт доброволно заради нарушени принципи. Кънев коментира и темата с кредита на партията в КТБ, като заяви че тя е имала кредит много преди той да е председател и той е погасен много преди да стане председател. Този кредит никога не е бил обезпечен."

По този начин Кънев отговори на думите на съпартиеца му от Реформаторския блок Антони Тренчев. Той коментира и темата с новия образователен министър Меглена Кунева, като заяви, че той не е подкрепил избора и, на първо място, защото е заявил, че вече е опозиционен народен представител и не смята, че е логично като такъв да поддържа и подкрепя управлението, а на второ място добави, че не е чул нищо съществено по основните проблеми на Министерство на образованието и как те та започнат да се решават.

"Въпросът за Реформаторския блок е болен, защото аз съм измислил абревиатурата, аз съм предложил кои партии да влязат, аз съм поел удара. България има нужда от дясно. Ще обявим проекта си най-късно до президентските избори. Разбира се, може и Борисов да се самосвали от властта дотогава", каза още лидерът на ДСБ.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.