• 21 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Р. Кънев: Ако гарант на правителството не е РБ, такъв ще стане ДПС и вината ще е наша

Р. Кънев: Ако гарант на правителството не е РБ, такъв ще стане ДПС и вината ще е наша

Днешната среща на партиите от Реформаторския блок е организирана от мен. Три от партиите постигнаха съгласие за единна формация. Надявам се, че другите две ще се включат днес. В това няма никаква драма, каза съпредседателят на Радан Кънев от РБ в интервю за BTV.

„Много хора ме питат за общи кандидати, зад които седи единна коалиция РБ. Коалиционните отношения винаги са трудни. Три от партиите постигнахме консенсус. Днес очакваме и другите две партии да се присъединят. Когато няма път в единството, човек се чувства слаб", посочи Кънев.

„Моля те, Радане, стегни ги, наближават местните избори", помолил кандидат-кметът на Монтана Златко Живков. „Той се обажда за помощ, защото виси в пространството. Вместо да си пускаме декларации по медиите, трябва да седнем и да създадем единна формация", посочи Кънев и добави, че стабилността е резултат от взети решения, не от празни обещания.

„Защото с тях нямаме съгласие за общо коалиционно управление. Ако ние сме свикнали на тези игри на нерви, кандидатите за кметове не са. От мен лоша дума срещу друг лидер няма да чуете. Ние трябва да сме в парламента, защото идва Конституцията, антикорупционният закон и т.н. Не можем да си позволим да се караме за дреболии. Аз имам смелост в излишък", каза Кънев в отговор на въпрос за отсъствието на М. Кунева и Б. Лукарски от последната среща.

„Няма да влизам в диалог с г-н Първанов. Финалната форма на проекта за съдебната реформа е промяна в Конституцията. Преговорите зависеха от мнението на опозиционните партии. Ако гарант на правителството не е РБ, такъв ще стане ДПС и вината ще е наша. Ако сега си скъсам ризата, ще ми повярвате ли, че ДПС не е във властта? Постигането на тази промяна минава през стабилност в РБ ", каза Кънев коментар на забележката на Георги Първанов, че трябва да целува ръка на ДПС, защото са предложили вариант на съдебна реформа, който да мине".

Кънев определи осветяването на бизнеса на Делян Пеевски като арогантност и поиска прокуратурата да провери държавните контролни органи, които през годините са излизали със заключения, че депутатът не притежава голямо състояние.

„По отношение на г-н Пеевски и неговата може би подготовка за излизане от активната политика аз виждам едно ново ниво, фаза от българската политика, която е пълна с арогантност", заяви Кънев и подчерта, че трудовият стаж на Пеевски е на държавен служител, със заплата, която не позволява да развива бизнес от такива мащаби.

„След тази кариера на публичен служител той изведнъж да се окаже собственик на някакви медийни конгломерати, на едно от най-големите предприятия. Тук има нещо много по-лошо", каза Кънев и допълни, че Пеевски е бил проверяван от контролните органи, които са излизали със заключение, че той няма бизнес, има един „Опел" и т.н.

„В момента се оказва, че тези контролни органи не са си свършили работата. Прокуратурата трябва да провери и тези контролни органи", смята съпредседателят на Реформаторите.

На въпрос по-лесно за преглъщане ли ще бъде ДПС без Делян Пеевски, Кънев отговори отрицателно и припомни свое изказване, че депутатът е „само обемистият връх на айсберга". „ДПС е допуснало много лоши практики в дългия си период на управление", каза съпредседателят на Реформаторите. По думите му някои хора в движението обвиняват за това придошлите от други партии политици, но избирателите не са длъжни да отчитат подобни фактори.

 

„Той (Пеевски) е просто продукт на една определена политика. И Христо Бисеров го няма отдавна в ПГ на ДПС, но те не станаха по-приемливи", смята Радан Кънев.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.