• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Р. Кънев: Никога не блъфирам

Р. Кънев: Никога не блъфирам

/КРОСС/ Никога не блъфирам, така че от настоящия момент правителството на г-н Борисов не може да разчита на моята подкрепа в лично качество като български народен представител, заяви съпредседателят на ПГ на РБ Радан Кънев пред журналисти в парламента. 

„Това е позиция, която съм заявявал многократно, с оглед на днешното парламентарно поведение на ГЕРБ, а тя е 100-процентова, дадохме на колегите от ГЕРБ и друга възможност да покажат определена солидарност със собствения си подпис, не с нас. Доверието от моя страна, говоря лично, е напълно разрушено, имаше безкрайно много поводи да бъде наранено през изминалите месеци. Това, което мога да кажа сега, е, че аз съм опозиционен депутат в XLIII парламент. Уведомил съм за решението си ръководствата на ДСБ и на РБ и премиера Борисов, така че то не е изненадващ ход за никого. От тук нататък следват политически решения на ДСБ и на РБ. Не напускам нищо. За разлика от отделните хора, политическите партии и коалициите имат дълъг процес на взимане на решения. Никого няма да притискам, оставам в прекрасни и напълно кооперативни отношения с всички. Но разбира се, очаквам политическите решения първо на ДСБ - такова решение ще бъде взето най-вероятно до края на тази седмица, и на второ място, на РБ. Всички компромиси, които сме направили до момента, а те са огромни, и цялата подкрепа за едно доста съмнително по характера си управление бяха в името на едно нещо - успешното прокарване на съдебната реформа във варианта на подписания от над 180 народни представители компромис. В момента, в който партията мандатоносител ГЕРБ се отметна от подписа си под този компромис - забележете, не говоря за ДПС, говоря за партията ГЕРБ, аз няма как да бъда в едно мнозинство с хора, които са ме излъгали. Казах, че споделям личното си решение, както съм обещал отдавна, а политическите решения предстоят", посочи Кънев.

„Въпросът не е защо взех това решение днес, а как издържах една година. Истината е, че в името на реформаторския компромис опитах всичко. Включително неща, които не бих си представил, че мога да направя или изтърпя преди година. Не съжалявам нито за това, което опитах, нито за всичко, което разбрах.
То прави борбата, която ни предстои (а борбата тепърва предстои...) много по-ясна и вътрешно обоснована. Ще е изумително тежка и много дълга. Основното, на което трябва да се научим, е търпение. И тази година беше много полезна в това отношение", написа Кънев в своя ФБ-профил.

„Не очаквайте да се изливам по медиите от утре. Ще отделя деня на семейството си. Не очаквайте и да наруша добрия тон. Оставам човек, който търси обединение, а не разделение. И съюзници, а не врагове.
Но и с едните, и с другите ще се срещнем скоро. При Филипи*...", посочва Кънев.

 

*Битката при Филипи е последното сражение от войните на Втория триумвират между силите на Марк Антоний и Октавиан Август срещу войската, водена от убийците на Цезар, Марк Юний Брут и Касий през 42 пр.н.е. Силите на триумвирата обявяват тази война, за да отмъстят за убийството на Цезар и побеждават.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

БоБо

Борисов ликвидира РБ. Щеше да е тъжно, ако не бяха такива жалки нищожества. Решил е да има предсрочни избори. Както винаги, ДПС му помогна. Всеки, който си мисли, че сега ще управлява официално с ДПС, много се лъже. Ще проведе изборите, РБ изпадат от борда, ще управлява с ДПС, както досега – задкулисно. Местните избори му показаха, че в бъдещото НС няма да има нужда от г*зове и копелета.Моралният стожер ще е Борисов, защото ще заяви, че не може да управлява с ДПС.През последните месеци се чудеха какво да направят за да предизвикат предсрочни избори. Изборите ще бъдат подправени и тотално фалшифицирани, както местните. Искат цялата власт!!!

10.12.2015 01:08:39

Играта свърши !

Маските паднаха !!! Сега стана ли ни ясно на всички, че "бетонните" сили на статуквото, олицетворявани от АБВ и ДПС, дърпат юздите на Бойко Борисов, за да остане то непроменено и правосъдната система респективно - нереформирана ? България е единствената държава в ЕС и НАТО с безконтролна прокуратура и съдебна система от съветски тип, която е изцяло в ръцете на посткомунистическата мафия ! Брюксел трябва да бъде наясно, че държавата реално се управлява от скритата коалиция "ГЕРБ, ДПС и АБВ", която симулира реформи, за да може парите от еврофондовете да бъдат прилапвани от мафията зад тях !

09.12.2015 17:43:01

ruth

малееее, ами сега? Рада дълбоката в опозиция!

09.12.2015 16:52:18

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.