• 17 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Радан Кънев: Внимателно гледах състоянието на г-н Борисов днес и му съчувствам

Радан Кънев: Внимателно гледах състоянието на г-н Борисов днес и му съчувствам

/КРОСС/Парламентарната група на Реформаторския блок е приблизително равно разделена на една част, която излезе от мнозинството и друга, която най-вероятно ще остане в управлението. Противоречието ще бъде преодоляно по един или друг начин. Това каза лидерът на ДСБ Радан Кънев в предаването "Още от деня" по БНТ.

„Внимателно гледах състоянието на г-н Борисов днес. Отначало не разбрах какво има предвид с тези пауни, но виждам, че е много тежко положението. По-късно се сетих, че има предвид един зоопарк. До известна степен му съчувствам за все по-трудното прокарване на реформите".

„Истината в това отношение е болезнена и му се иска да не се коментира този проблем, но той се коментира, а именно, че библиотекаро-сарайските кръгове все още имат влияние в службите. Това е една от тайните, която всички знаят. Именно заради това и ген. Атанасов беше подготвил оставката си два месеца по-рано. И той така или иначе щеше да се оттегли, дори аз да не бях излязъл от коалицията, тъй като видяхме, че сме безсилни да изтръгнем ДПС от службите за сигурност", отбеляза Радан Кънев.

„Сега, когато се говори за това нека да му припари на премиера килима под краката, защото този проблем си остана. За мен лошата новина е, че управлението в страната зависеше от ДПС и ние нищо не можехме да направим". Радан Кънев коментира събитията в ДПС.

„Властта харчи 30 млн. лева за сигурност за върхушката по причини, които само тя си знае. Местан хвърли бомба. Това, че той е вършил нередни неща, не значи, че трябва да се пренебрегват думите му. НСО е послужила за сплашването му. Явно е, че Пеевски е разпоредил свалянето на охраната на Местан. Това показва, че страната ни е разграден двор", заяви Кънев. Политикът обяви какви са целите му.

„Нова дясна коалиция. Това е нещо, от което обществото има нужда. Изключително принципна и безкомпромисна дясна алтернатива. Според мен коалиционните управления в България са отмрели. Много неща имат да се случват в българската политика до месец март. До тогава ДСБ е опозиционна партия", разкри той.

„Полагахме много усилия и завбъдеще ще полагаме, но по важните приоритети", допълни Кънев. Пример за важни реформи, които ще бъдат спъвани са за електронното правителство, здравната реформа на министър Москов. „В България изборите ги правят полицаите, ДАНС и горските. Това са секторите, където влиянието на ДПС е най-голямо. Непростимо е, че при наше управление в Шумен полицията бе дадена в ръцете на ДПС", отбеляза с тъга Кънев.

„Моята отговорност е на изборите да има много ясна алтернатива върху която да не тежи съмнението, че би управлявала с ДПС, която да гарантира на бизнеса, че в страната може да се работи без рекет."

Радан Кънев коментира думите на премиера, който днес е казал, че ако се наруши стабилността няма да може да се създаде правителство в следващите 30 г. - „Не вярвам на блъфовете. Не мисля, че си дава сметка до каква степен с действията си дестабилизира държавата".

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Радане, много ти съчувстваме, ама ти си спешен случай. Имаш нужда от добър психиатър.

12.01.2016 23:22:21

Анонимен

Този Радан, нещо много си вярва, но след някой и друг месец никой няма да си спомня за него, освен, ако не си плати за участие в предаване или статия. Няма ли кой да му каже, че от него политик не става и освен един кръжец от индивидуалисти радикали друго няма да създаде. Дори Татяна Дончева ще го изпревари на изборите, както изглежда. А за Президент, хич да не се надява, че някой ще го избере. Той за кмет на село не става, камо ли за Президент

12.01.2016 21:03:20

Анонимен

Според Борисов, ако се събори неговото престъпно правителство, дълго време ще стоим без да може да се сформира друго! Аз пък мисля, че няма нищо по-важно и спешно от това, цялото му „правителство“ да отиде в затвора, в едно с още 1500 пладнешки хайдука. Има прост начин за това! И да приключваме мъките и прехода, а децата ни поне да поживеят нормално… Това им го дължим!

12.01.2016 21:01:48

Анонимен

Дребен човек, не добър човек! Малки хора не трябва да припарват власт. Опитват се да компенсират ръста, като заоравjavascript:void(0)ат още по-дълбоко.

12.01.2016 20:44:32

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.