• 18 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Кънев: Ще намерим компромис по казуса с Исмаилов

Кънев: Ще намерим компромис по казуса с Исмаилов

София /КРОСС/ Не се страхувам, че Патриотичният фронт може да оттегли подкрепата си за правителството, търси се верния път към компромиса, каза пред БНР лидерът на ДСБ Радан Кънев.
Ние стигнахме трудно до това мнозинство, направихме сериозни компромиси, проявихме за първи път в новата българска история компромиса във висшия му положителен смисъл, така че съвсем не смятам да загубим постигнатото след броени дни. Изобщо не смятам план Б и план В, коментира Кънев във връзка с възможността друга парламентарно представена партия да даде подкрепата си за правителството.
Реформаторският блок продължават да стоят зад заместник-министъра на отбраната Орхан Исмаилов. Радан Кънев припомни, че от трибуната на Народното събрание е заявил ясно, че българските мюсюлмани ще имат място в управлението на България и никой няма да пострада заради името или вярата си.
Мерим хората единствено по това, което са постигнали през живота си, а не по партийна принадлежност и не по вяра или етнос. Няма да има посредници от типа на ДПС във връзката между българския етнически турчин и българската държава и власт. Ние до момента осъществяваме тази гаранция, ние виждаме риска, но се борим с него, не го избягваме, заяви съпредседателят на Реформаторския блок.
Той е убеден, че компромис в проблема ще бъде намерен.
Кънев потвърди, че вече е взето решение РБ да издигне петима областни управители:
Имаше разминаване, свързано с конкретните кандидатури, а не с квоти. Имахме трудни разговори. Това е въпрос, който решаваме с ГЕРБ общо в рамките на управляващата коалиция.
Радан Кънев отрече от Реформаторския блок да са искали да оглавят Комисията по енергетика в Народното събрание, въпреки, че са имали свой кандидат. Днес е взето решение тя да се оглави от депутат от ГЕРБ, а заместник-председателят ще е от РБ.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

sinuxe

parvo go tcopnahte sega i kompromis

27.11.2014 05:48:26

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.