• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 28°C

Радан Кънев: РБ ще извади ДПС от властта

Радан Кънев: РБ ще извади ДПС от властта

/КРОСС/ Основна политическа цел на Реформаторския блок е трайното отстраняване на ДПС от властта за повече от десет години.Трябва да бъдат изтръгнати икономическите лостове от ръцете на ДПС и влиянието им върху съдебната система да се редуцира (влиянието върху ВСС, върху съдебната система и българската прокуратура), заяви Радан Кънев на пресконференция в Плевен.

Поради тази причина основните цели на РБ ще бъдат дълбоките реформи в правосъдието и в администрацията: „Излишно да е говоря за партийната намеса на администрация пред вас в Плевен. Аз зная за около 200 души в Плевен, уволнени по партийни причини, но сигурно вече са много повече - нещо което се случва навсякъде из страната и основни виновница за това са ГЕРБ и ДПС".

Като втора основна цел на блока Кънев представи реформата в администрацията, която да направи партийното назначаване на кадри в държавната и общинската администрация неосъществимо.

„Изказването на г-н Местан, че ще даде предварителен толеранс от 300 дни на всяко управление, е неприкрита заявка за подготовка на съвместно управление на ДПС и ГЕРБ. Това е огромна заплаха за България, защото целта на такова управление може да е само една - запазване на мощното присъствие на ДПС в съдебната система и икономиката на страната. Резултатите от коалицията ГЕРБ-ДПС са видни и в скандала с КТБ. Целта е да се заметат следите на мръсните кредити и близките до банката да си приберат парите преди останалите вложители, коментира още Кънев.

Ще събираме информация и ще алармираме за всяко нещо българските граждани, но вече има реални данни, че фирми, свързани с Цветан Василев, са усвоили своите депозити далеч над гарантирания размер чрез прихващане с кредити на други фирми, пак свързани с него.

РБ ще се бори за това всеки служител да получи незабавно гарантирания размер на своите вложения и българският данъкоплатец да не бъде ощетен от това, а оздравяването на банката да стане чрез акционерите, частни инвеститори, ако не е възможно да не е за сметка на българския данъкоплатец, каза в заключение Радан Кънев.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Ако вкарате 1 депутат, това ще е големият ви успех.

17.09.2014 15:28:26

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.