• 16 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8354
  •  GBP / BGN 2.2901
  •  CHF / BGN 2.0111
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 26°C

Отново: И посеви, и домове, без застраховка срещу природни бедствия

Отново: И посеви, и домове, без застраховка срещу природни бедствия

/КРОСС/ Градушката на места е била с големина на яйце, разказаха очевидци. Най-тежко е положението в село Гривица, където са пострадали повече от 50 къщи, а четири от тях са останали без покрив. Само две къщи имат застраховки. Кметът на селото ще иска помощ от комисията по бедствия и аварии, съобщи в свой репортаж националната телевизия. Бедственото положение за Плевен и три села в общината - Гривица, Ясен, Опанец обяви още снощи кмета на града Георг Спартански. Вчера следобед в района се разрази силна буря, придружена с градушка и пороен дъжд.

Разчистването на нападалите дървета продължи през цялата нощ. Няма загинали хора, един човек е със срязана от паднали стъкла ръка. Материалните щети обаче са сериозни.

За половин час снощи силната буря нанесе сериозни поражения, изкорени огромни дървета, скъса кабели и наводни мазета. Градушката на места е била с големина на яйце, разказаха очевидци. Най-тежко е положението в село Гривица, където са пострадали повече от 50 къщи, а четири от тях са останали без покрив.

Само две къщи имат застраховки. Кметът на селото ще иска помощ от комисията по бедствия и аварии. Новият покрив на Асен Атов е паднал у съседите. 68-годишният мъж казва, че за първи път вижда такава стихия.

Като по чудо няма загинали при бедствието. Пострадал е един човек. Според кмета на Плевен Георги Спартански една от причините за това е интензивната санитарна сеч.
Пострадали селища има в още няколко общини. Над 130 са сигналите за паднали дървета, затиснати автомобили и разрушени покриви в Плевенска област.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.