• 03 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

"София квартет" - музиката, която осмисля живота

"София квартет" - музиката, която осмисля живота

/КРОСС/ С две отличия за предходния сезон (Националната награда "Златен квартет" и наградата за принос към българската култура "Златно перо"), днес, 10 октомври, "София квартет" влиза с летящ старт в новия сезон. Смях, танци, неочаквани обрати - това е "София квартет". Елитарна музика, висок стил - отново е "София квартет".

Четиримата нестандартни музиканти от състава към Софийската филхармония са разделили програмата за новия си сезон в два цикъла: "София квартет класик" и "София квартет лайт".
"София квартет класик" е за публика от познавачи и ценители на камерното изкуство. Програмата включва 4 концерта и се нарича "класика в жанра". Бетовен, Брамс, Моцарт, Стравински, Менделсон и Пеков са композиторите, чиито произведения ще звучат в четирите концерта. Компания на сцената ще им правят Людмил Ангелов, Йосиф Радионов и Тодор Петров. На 28 ноември публиката ще слуша концерт с Тодор Петров; на 23 януари 2019 г. - концерт с участието на Людмил Ангелов, а на 19 февруари - с участието на Йосиф Радионов.

Вторият цикъл "София квартет лайт" започва с изява, част от горещия проект на състава "Концерти с дрескод". Специални гости на коледното издание на 15 декември са децата от Детския филхармоничен хор. Дрескодът е с цвят шампанско, а шампанското е от квартета.

Музикантите подготвят грандиозен шоу спектакъл за пролетното издание на проекта. За взривоопасната атмосфера на 4 април 2019 г. подсказва и дрескодът - Код: червено. Именно тогава доайенът на състава, известният виолист Валентин Геров ще отпразнува своята 60-годишнина. Джаз триото "JP3" (Живко Петров, Веселин Веселинов-Еко, Димитър Семов) и артисти от шоубизнеса ще бъдат на сцената заедно с квартета. "София квартет лайт" ще зарадва публиката и със съвместни изяви със Станимир Тодоров - на 11 май, и с Димитър Буров - на 29 юни.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.