• 17 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8258
  •  GBP / BGN 2.3126
  •  CHF / BGN 2.0456
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 30°C

Победа в София превръща Кубрат Пулев в претендент за световна титла

Победа в София превръща Кубрат Пулев в претендент за световна титла

/КРОСС/ Ако спечели своя първи професионален мач на българска територия, боксьорът Кубрат Пулев ще стане официален претендент за световна титла при професионалистите. Това разкри германският мениджър на 35-годишния състезател в свръхтежка категория - Кале Зауерланд, без да уточнява за титлата на коя от международните асоциации става въпрос. Най-вероятно обаче това е Световната асоциация (WBA), чийто интерконтинентален пояс ще бъде заложен в боя между Пулев и Самюъл Питър (Ниг) на 3 декември в "Арена Армеец София".

"В събота ще бъде първият мач на Кубрат на българска територия. Това е негова мечта от много години - посочи Зауерланд на официалната пресконференция в София днес. - И може да се каже, че това е най-важната битка в неговата кариера, защото това е един голям шанс. Получихме потвърждение, че ако Кубрат победи в този двубой, ще стане официален претендент за световната титла. Очакваме пълна зала в събота. От промоутърска гледна точка искам да кажа, че имате чудесна зала. Останали са по-малко от 1000 места."

И двамата боксьори декларираха амбиция за победа, като Пулев призова и публиката на помощ.

"Мога да кажа, че напрежение винаги има, но аз имам достатъчно опит - заяви Кобрата. - Това не е важно в случая, за мен е важна концентрацията. Когато има подкрепа, човек има още повече енергия и това стават красиви неща. Тренирам усилено. Смятам, че съм подготвен, и мисля да го покажа на ринга. Той е добър боксьор но смятам, че аз съм по-добрият, по-опасният боксьор и за мен е важна победата. Боксът е комплексен спорт, в който абсолютно всичко е важно."

Бившият световен шампион на WBC Питър, популярен с прякора Нигерийския кошмар, пък отвърна: "Благодаря на Господ за тази възможност. За първи път съм в България, тук е страхотно. Чувствам се щастлив. Благодаря за поканата! Готов съм за битката. Тук съм, за да победя. Ще има здрав сблъсък, ще видите. Знам какво е, предстои страхотен мач за публиката. Но аз ще спечеля, ще видите."

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.