• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Русия разработва бойни екзоскелети, управлявани със силата на мисълта

Русия разработва бойни екзоскелети, управлявани със силата на мисълта

/КРОСС/ В Русия се разработват бойни екзоскелети, които ще се управляват със силата на мисълта. Това съобщи пред агенция ТАСС ръководителят на отдела за разработки и производство на медицинско оборудване на Обединената корпорация по приборостроене Александър Кулиш, предаде fbr.bg.

„Идеята се обмисля, водят се разработки. Засега екзоскелетът се състои от насочващи устройства и система за управление, но му е нужен източник на захранване, а това означава, че трябва да се създаде мощна автономна батерия“, посочва той.

По думите му създаването на самия екзоскелет не е сложно, а трудното е той да бъде научен бързо да разбира командите на мозъка. „Според нас най-ефективната система за управление на екзоскелета е невроинтерфейсът, тоест управление чрез силата на мисълта. Но засега в това направление има проблем: трябва да научиm компютъра да разпознава сигналите от човешкия мозък. В момента постоянно се работи върху създаването на нови методи за обработка на сигналите от главния мозък“, казва Кулиш.

Той отбелязва, че съществуващите прототипи на военни екзоскелети засега са достатъчно тромави, поради което употребата им в реални бойни действия е ограничено. „Използват се основно за повдигането на различни тежести“, пояснява Кулиш.

В края на април 2015 г. Кулиш посочваше, че след около пет години руската отбранителна промишленост ще може да започне да произвежда кзоскелети, които съществено ще разширят физическите възможности на руските военни. В случая ставаше въпрос именно за серийно производство на подобни системи.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Истината приближава....... много неща очаквам това въобще не ме шокира.... това е старо ....

25.05.2017 21:09:16

Анонимен

Ш.Е. - нищо! Със силата на ума, мисълта и тн., и т.н ще движат ..., - нищо, защото ги нямат и двете,а за движение трябва енергия и нещо?!, Празни приказки, лъжи - за кой ли път?

03.02.2016 10:22:13

Анонимен

Да бе, разработва кракомобили, за препускане в Сибирските блата! Тия цървули май имат повече институти за лъжи и слухове, отколкото за смислени дейности!

02.02.2016 19:26:24

Анонимен

Хайде, по-кротко с фантазиите, че се поувлякохте! Знае се, че в лъженето нямате равни, ама все пак да се спазва благоприличие...!

01.02.2016 09:58:51

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.