• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 28°C

До края на деня Слави Бинев казва остава или си заминава от културната комисия

До края на деня Слави Бинев казва остава или си заминава от културната комисия

/КРОСС/Очаква се до края на деня председателят на парламентарната комисия по култура Слави Бинев да обяви дали ще остане на поста си, съобщи председателят на Съюза на българските музикални и танцови дейци проф. Петя Бъговска, която участва на среща на културните дейци с председателя на парламента Цецка Цачева.

Специално аз, няма какво да му кажа повече. Може би една среща e достатъчно да се каже дали продължаваме или не, но има нещо друго, че нещо очакваме, както той спомена, че ще бъде ясно, дали той ще продължи, защото самият той не е убеден, че ще продължи по този път, каза Бъговска, цитирана от БНР.

На срещата културните дейци поискаха поне един процент от бюджета на държавата да отива за култура. Според композитора Ценко Минкин назначаването на Слави Бинев за председател на парламентарната комисия по култура е еманацията на проблема с неглижирането на културата у нас.

Бяхме тук за решаване на неотложни проблеми в българската култура, които са затлачени 25 години. Господин Бинев е еманация на проблемите. Той не е нашият проблем. 25 години не е обърнато внимание на всичко онова по същество, което би трябвало да се случи в една европейска държава. Ние не сме тук, за да хленчим или да тропаме с крак като разглезени деца. Става дума за конструктивен разговор, за съзидание и за правене наистина на закони, които да обслужват българската култура, коментира той. 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

По добре е да изписвате комисията за култура, вместо културната комисия.

08.12.2014 16:41:45

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.