• 10 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8224
  •  GBP / BGN 2.2744
  •  CHF / BGN 2.0039
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Слави Бинев станал шеф на комисия по култура, защото му отказали еврофондовете

Слави Бинев станал шеф на комисия по култура, защото му отказали еврофондовете

/КРОСС/Творци масово изразиха протеста си срещу назначението на Слави Бинев от Патриотичния фронт за шеф на Комисията по култура и образование в НС. Те поискаха оттеглянето му от поста. Това обаче засега не е потвърдено дали ще стане или не. Всичко подлежи на обсъждане, каза само лидерът на НФСБ Валери Симеонов.

Пред Нова телевизия тази сутрин председателят той заяви: Кого предлагат те за председател на тази комисия, от която нищо не зависи, да си кажем честно?

Според Симеонов лично Цветан Цветанов е предложил Бинев за председател на комисията, защото му отказали комисията по еврофондовете.

Лидерът на ДСБ, част от Реформаторския блок, Радан Кънев, обаче коментира, че това е сериозен проблем за реформаторите, тъй като голяма част от протестиращите срещу назначението му, са хора, които са подкрепили Реформаторския блок.

Той самият също се обяви против това Слави Бинев да заема поста шеф на парламентарната комисия по култура и медии.

По думите на Радан Кънев за шеф на тази комисия винаги се слага човек, на който е трябвало да се намери някаква позиция. Тези позиции се превръщат в убежище за хора с по-силни амбиции, на които трябва да се намери място, обясни той.

В момента комисията по култура и медии в НС оглавява Светлин Танчев от БДЦ.

Реакцията срещу Бинев е остра и оправдана, но не може да се говори, че назначението му за културата е все едно назначението на Делян Пеевски в ДАНС. Все пак смятам, че хора в положението на Слави Бинев трябва да получат шанс, за да покажат какво може, обясни още Кънев. Той призна, че всъщност Реформаторският блок приема номинацията на Бинев, за да не се покажело поведението на „Патриотичния фронт" по отношение на назначенията на Орхан Исмаилов и Веселин Пенев за зам.-министър на отбраната и за областен управител на София-град.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.