• 29 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Добрич отново е домакин на Дни на руската култура

 Добрич отново е домакин на Дни на руската култура

/КРОСС/Добрич отново е домакин на Дните на руската култура. От вчера в Регионална библиотека „Дора Габе" е подредена изложба с картини на петима известни руски художници.

Творците бяха гости и на официалното откриване на експозицията. Тя включва 30 творби, като броят им след седмица ще се увеличи на 70, тъй като още 40 картини ще пристигнат от Варна, където сега са част от изложбата в рамките на Дни на руската култура в морската столица. Посетителите могат да видят образци на класическата живопис, но и творби в по-съвременни стилове.

Снощи на откритата сцена на площад „Свобода" се състоя и концерт, на който бяха представени руски танци и песни. В концерта участваха младежки колективи от град Подолск - танцов ансамбъл „Фантазия" и вокален ансамбъл „Премиера". Дни на руската култура включва още един концерт на 26 юни, когато на сцената на площад „Свобода" ще се изявят Фолклорен ансамбъл „Кириллица" с ръководител Алина Тихонова и Танцов ансамбъл „Фантазия" от Москва. В програмата със свои изпълнения ще се включат и певиците на народни руски песни Лидия Музальова и Светлана Мирошниченко.

Дните на руската култура тази година се посвещават на 140-годишнината от Освобождението на България, каза Андрей Галкин, президент на Сдружението за приятелство и сътрудничество с балканските страни, което е сред организаторите на културните прояви. Годишнината е знаменателна, еднакво свята и значима за България и за Русия, обясни той.

Галкин изрази надежда, че инициативите в рамките на Дни на руската култура, които се провеждат в Добрич, както и в градовете Варна, Шумен, Поморие, Каварна, могат да допринесат за подобряване на икономическите и политическите отношенията между двете държави.

Дни на руската култура в Добрич се организират от Община Добрич, Сдружение за приятелство и сътрудничество с балканските държави с председател Андрей Галкин и Международната обществена организация „Изкуство без граници" с председател Людмила Козлова.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.