• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 25°C

Емил Димитров-син представи визията на АБВ за развитие на културата

 Емил Димитров-син представи визията на АБВ за развитие на културата

/КРОСС/ В дебат с представители на РБ, БСП, ГЕРБ и ББЦ Емил Димитров–син, кандидат в 24-МИР, представи визията на КП АБВ (Алтернатива за Българско Възраждане) за развитие на културата и изготвянето на национална стратегия за развитие, съобразена с необходимия баланс по региони. Той подчерта, че в АБВ са изградени граждански съвети, в чийто състав влизат представители на различните културни сегменти. Те заедно с неправителствените организации в областта на културата работят върху макрорамката на националната стратегия за развитие и опазване на българската културна идентичност. Документът би трябвало да бъде готов не по-късно март догодина. Особено внимание Емил Димитров обърна на неотложната потребност от възстановяване на културната дипломация, осъществявана в единодействие между Министерството на културата и Министерството на външните работи. Това според него е верният път, по който България може да отстоява полагащото й се място на европейската културна карта.

Аудиторията на предизборния дебат бе съставена от творци, представители на сдружения, гилдии и професионални съюзи в културата и изкуствата, представители на работодателите и мениджърите в културата, спонсори, меценати, представители на бизнеса, неправителствения сектор, експерти и изследователи, както и медии. Също така, поканени бяха и представители на Министерство на културата, Министерство на финансите, Министерство на образованието, младежта и науката, Столична община и т.н.

Темите на дебата обхванаха конкретни актуални, но и принципни въпроси в областта на изкуствата, културните и творчески  индустрии, културното наследство и културния туризъм.

 

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

АБВ не е нищо ново под слънцето.

17.09.2014 16:13:26

Анонимен

Не вярвам на бивши комунисти, социалисти, а сега скрити гербери.

17.09.2014 14:32:02

Анонимен

Смях в залата, нямате бъдеще.

17.09.2014 14:20:18

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.