• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Концертна зала в Пловдив тъне в разруха, Министерството на културата бездейства

Концертна зала в Пловдив тъне в разруха, Министерството на културата бездейства

/КРОСС/ Вече няколко месеца Пловдив е домакин на Европейската столица на културата. Градът започна годината с инфраструктура, която далеч не отговаря на това важно събитие. Една от залите, които се очакваше да бъде ремонтирана за това домакинство е Градската концертна зала, чийто стопанин е Министерството на културата.  Повече от половин година след крайният срок на обявената от ведомството обществена поръчка обаче, няма никакво развитие по нейното реализиране. Днес с открито писмо до министъра на културата Боил Банов излезе Фондация „Дом за Пловдивската опера". „Тревогата ни е, че забавянето на Министерството на културата е необяснимо, недопустимо и абсурдно," пишат от управителния съвет на НПО-то, което е учредено с идеята да бъде построена самостоятелна сграда за пловдивската опера, която десетилетия наред играе на сцена под наем. 

„Уважаеми г-н Банов,

въпреки нееднократните ни писма и разговори с Вас и служители на Министерството, все още не сме получили конкретен отговор за недопустимото забавяне на процедурата за възлагане на обществена поръчка и последващо сключване на договор с избран изпълнител за изработване на инвестиционен проект за ремонт на Концертна зала Пловдив. Резултат няма.

Повече от половин година след крайният срок на обявената от МК обществена поръчка няма никакво развитие по нейното реализиране. Надеждите на пловдивчани, че в дългоочаканата 2019 година, когато нашият град е Европейска столица на културата, ще бъде ремонтирана залата, макар и с закъснение, не се оправдаха. Въпреки обещаните през пролетта на 2018 г. средства от кабинета за спасяването на разпадащата се зала, няма никакво развитие. Тук даже не коментираме въпроса с объркаването на поръчката и повторното й обявяване.

Тревогата ни е, че забавянето на Министерството на културата е необяснимо, недопустимо и абсурдно.

Настояваме да получим незабавен отговор на въпросите: Кога най-сетне ще приключи процедурата по конкурса и кога ще бъде ремонтирана Концертна зала Пловдив? Кой носи отговорност за това забавяне? Министерство на културата желае ли да постигне конкретен резултат - ремонтирана Концертна зала в Европейската столица на културата 2019 г.?

Нашите действия са продиктувани от стремежа ни да бъдем полезни за Пловдив и да удовлетворим желанията на онези 15 000 пловдивчани, подкрепили с подписите си инициативата „Дом за Пловдивската опера".

Това писмо е открито. Изращаме го до Вас и до медиите, защото се надяваме и те да помогнат за добрата кауза на нашата неправителствена организация в името на интересите на музикалното изкуство и в частност на развитието му в Пловдив-Европейска столица на културата - 2019 г.

С уважение: Фондация „Дом за Пловдивската опера"

 

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

парите пренасочени

Защо ви е тая зала. Трябва нова зала за обслужване на новите американски самальоти в Граф Игнатиево. Радвайте се, скачайте, пляскайте, целувайте се, може и един танц със саби да изиграете - на гол тумбак !

12.03.2019 10:12:34

Анонимен

Какво стана с проверката на безрасъдните разходи по откриването на щантавата седмица ? До кога ще се крият кражбите и замазват проверките.

11.03.2019 16:01:11

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.