• 29 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 7°C

Кунева: Съдебната реформа е приоритет на ДБГ от самото му създаване

Кунева: Съдебната реформа е приоритет на ДБГ от самото му създаване

/КРОСС/ Както сега с конституционни поправки искаме да бетонираме промените в съдебната система, така с победа на Реформаторския блок на местните избори през есента ще бетонираме възможността да проведем реформите, зад които Блокът застава. Това заяви днес вицепремиерът и лидер на „Движение България на гражданите" в приветствието си към разширения Национален съвет на движението, който се провежда днес в Бургас и на който се обсъжда стратегията за местния вот и ускоряването на реформите.
Ако имаме последователна политика на централно ниво, това ще добави към резултата за местните избори - така разбирам своята задача, надявам се, че моите колеги министри и депутати от РБ също я разбират така, заяви още Кунева. Тя изрази увереност, че кандидатите както на РБ, така и на ДБГ имат отговори на проблемите на общините. Искам да видя повече кандидати на ДБГ в предните места на РБ. ДБГ иска победа за Реформаторския блок на изборите, категорична беше тя.
Ние имаме 100 % желание да се явим единни в рамките РБ в местния вот, направила съм много стъпки за това единство, включително от европейските избори насам. ДБГ има значителен принос към него и за баланса в РБ, категорична бе Кунева, като добави, че обществото би дало висока оценка за национална регистрация на РБ за местните избори.
Кунева прогнозира много добър резултат на РБ на местните избори и добави, че след европейските Блокът удвои резултата си на парламентарните. Тя посочи като реалистична цел на РБ кметове в 40-50 големи общини и в 5-6 областни града. Кунева не изключи възможността в някои от смесените райони да се партнира с ГЕРБ с цел да се пробие статуквото на ДПС и БСП.
Лидерът на ДБГ изрази желание Блокът да издигне собствена кандидатура за София, където има над 100 хил. избиратели. Имаме отличен кандидат в лицето на сегашния кмет, но трябва да дадем възможност на нашите симпатизанти да изберат нас и нашите решения за София, категорична беше Кунева. Тя посочи, че през 2018 г. София ще бъде домакин на българското председателство на ЕС. Трябва в столицата гласът на РБ да е силен, подчерта тя.
Тя беше категорична, че влизането на ДБГ и РБ в управлението е било правилно решение, защото участието във властта гарантира провеждането на реформите, очаквани от гражданите. Тя припомни, че и ДБГ, и РБ са създадени като дясна алтернатива. Затова единствената поносима цена за управлението е да изпълним програмата си, подчерта Кунева.
Вицепремиерът припомни, че съдебната реформа е приоритет на ДБГ от самото му създаване. Преди две години стояхме доста самотно, когато говорехме за разделяне на ВСС, а тезата ни, че без ефективна и справедлива съдебна система, няма и работеща икономика, изглеждаше екзотично. Днес вече говорим за това, че трябва да разделим ВСС през промени в Конституцията, каза тя и добави, че само през тези поправки ще се бетонира реформата и промените ще са устойчиви и необратими.
Уверена съм, че подобна подкрепа - както в обществото, така и сред партиите - ще има и за антикорупционната стратегия, каза още Кунева. Тя добави, че справянето с корупцията е най-трудната задача, но напълно задължителна, за да тръгне страната напред.
Изграждането на съгласие по важни национални въпроси и ключово за нацията. В процеса на промяна на конституцията това е изключително полезен диалог - и за обществото, и за политическите партии, подчерта още лидерът на ДБГ и вицепремиер.
На форума в Бургас присъстват и представители на партньорите от Реформаторския блок и над 200 делегати от ДБГ от всички структури в страната. Утре предстоят срещи с кмета и областния управител на Бургас и оповестяване решенията на Националния съвет.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.