• 17 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

Изпълнителният съвет на ДБГ ще направи оценка на едногодишното участие в управлението

Изпълнителният съвет на ДБГ ще направи оценка на едногодишното участие в управлението

/КРОСС/Да отчетем резултатите от едногодишното управление и пред партиите от РБ, и пред коалицията е много важно. Като става дума за управление, честността е най-важното нещо.

Това коментира в кулоарите на парламента председателят на ДБГ и вицепремиер Меглена Кунева по повод предстоящата оценка от страна на ДБГ за удногодишното участие на партията в управелнието.Тя бе категорична ,че няма никакво напрежение между партиите в РБ и няма нужда да се преекспонира ситуацията с оценката на министрите на Блока.

По-рано заместник-председателят на „Движение България на гражданите" и депутат от РБ Димитър Танев коментира пред журналисти в парламента, че на Изпълнителен съвет на Блока е била съобщена позиция на ДСБ за сваляне на политическото доверие от министъра на образованието проф. Тодор Танев. Радан Кънев дойде на това заседание и ни съобщи това решение на тяхната партия. Ние присъствахме на това заседание на Изпълнителния съвет на РБ и чухме решението на колегите от ДСБ. Аргументи не сме обсъждали. Нормално е да има оценка на министрите и участието в управление от всяка партия в РБ, каза още Димитър Танев, в края на първата година от управлението.
Нашата оценка ще бъде направена на Изпълнителен съвет на ДБГ другата седмица. Ще я съобщим, разбира се, но не коментираме в момента конкретни имена, допълни още той.

Ще си вземем решение в съответните партийни формати, каза още Димитър Танев. Няма проблем в РБ, време е да спрем да занимаваме хората с вътрешни неща, защото има важни задачи - приемането на бюджета мина, но предстоят промените в Конституцията, антикорупционния закон, така че нека се съсредоточим в това, призова още Танев.

Кунева потвърди, че решение за сваляне на политическото доверие от страна на ДБГ към министъра на образованието не е вземано. Изпълнителният съвет на ДБГ не е вземал такова решение. За мен мнението на ДБГ и органите му е много важно. Оценките не се правят , за да циментират един министър, или да отстранят един или друг, а да се види дали е свършено това, за което са избрани, каза Кунева. Попитана за министъра на правосъдието, тя каза, че трябва да му се помогне и това прави в момента. По повод изказването на Даниел Вълчев Кунева подчерта, че Вълчев оставки не е искал, а закономерно се иска ускоряване на реформите и политическа оценка за тях, според очакванията на хората.

Освен съдържание ,трябва да настояваме и за време на реформите, каза Кунева - България трябва да постигне осезаеми резултати. Така както се радвам, че имаме усвояване на европейските средства, така трябва да направим настъпление по реформи като образование, антикорупция, съдебна, административна реформи, обясни още тя.

За мое голямо съжаление антикорупционния закон не беше приет, което не направи добра услуга на България, загубихме време, категорична бе Кунева, като допълни, че се е обърнала към всички партии да се запознаят с новите предложения в антикорупционния закон. Коментирахме ги в разговора с ЕК, законът получи сериозна подкрепа от Комисията, надявам се да има Съвет за развитие на коалицията, на който да се обсъди този законопроект, подчерта още Кунева.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.