• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Кунева обсъди възможностите за сътрудничество между България и Великобритания

Кунева обсъди възможностите за сътрудничество между България и Великобритания

/КРОСС/Вицепремиерът по координация на европейските политики и институционални въпроси Меглена Кунева обсъди вчера вечерта в Лондон възможностите за сътрудничество между България и Великобритания по отношение на антикорупционните политики на срещите си с министър Матю Хенкок и правителствения координатор по борбата с корупцията Ерик Пикълс.

Една от най-важните задачи на правителството в момента е изграждането на по-добра държава - с по-ефективно управление, с повече прозрачност и повече успехи в борбата с корупцията, посочи Кунева. Тя представи проекта на закон за предотвратяване на корупцията сред лицата, заемащи висши публични длъжности, но допълни, че с други законови промени се предвижда и засилване на ролята на инспекторатите за предотвратяване и установяване на корупцията на средните нива на администрацията. Сред обсъжданите теми беше и антикорупционното образование.

Кунева и Хенкок обсъдиха и предстоящото председателство на Съвета на ЕС на тройката председатели България, Великобритания и Естония. Вицепремиерът коментира, че сред приоритетите на тройката миграцията и сигурността ще продължат да имат водеща роля.

В контекста на разговора беше обсъден и предстоящият във Великобритания референдум за членството на страната от ЕС. Министър Хенкок изрази благодарност от заетата от България конструктивна позиция, а от своя страна вицпремиерът Кунева изрази надежда британските граждани да решат в полза на силен Европейски съюз. Великобритания е интегрална част от Съюза и нейното оставане е изключително важно за икономиката и политическата му тежест, категорична беше Кунева.

По-късно вечерта вицепремиерът взе участие в конференция за предизвикателствата пред ЕС в Дома на Европа в Лондон.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.