• 18 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Меркел не може да си позволи втори Кьолн

Меркел не може да си позволи втори Кьолн

/КРОСС/Решението на канцлера Ангела Маркел да даде убежище на повече от един милион мигранти от Близкия Изток и Северна Африка доведе до дълбоко разделение в немското общество, пише в анализ Financial Times.
В същото време малко са нещата, които биха могли да изострят по-силно ситуацията, както направи това нападението над жени в Кьолн в новогодишната нощ, отбелязва изданието.

Несъмнено част от вината за случилото се е на градската полиция, чийто шеф вече беше освободен. Не трябва да се отричат обаче и други - доста по-мащабни, аспекти на проблема, който правителството на Меркел все още се опитва да пренебрегне.
Защото фактът, че преобладаващата част от нападателите в Кьолн са граждани именно на страни от Африка и Близкия Изток, предизвиква опасенията доколко изобщо тези хора могат да се интегрират в немското общество. И този въпрос става все по-силен, тъй като потокът бежанци се увеличава с всеки ден, изтъква FT.

Германското правителство не може да прави компромиси и да премълчава за престъпленията, независимо от расата, националността или религиозната принадлежност, подчертава изданието, припомняйки как преди време във Великобритания градските власти са предпочели да не коментират насилието над деца, извършено от банда пакистанци, за да не се разгори конфликт.

Подобно е положението обаче с нападенията в Кьолн, за които немската полиция и държавните медии много скромно и дозирано са разпространявали информация в стремеж да не предизвикат негативна реакция по отношение на мигрантите.
Германското правителство не може вечно да се уповава на това, колко благородна цел е неговата миграционна политика и е длъжно сериозно да се замисли за справяне с кризата, предизвикана от въпросната политика.

Преди не чак толкова време Меркел изрази безпокойството си, че на практика отсъства интеграцията на мигрантите в страната.
Политиката на „отворените врати" на канцлера Меркел няма да има шанс дотогава, докато не се предприемат мерки за засилване интегрирането на бежанците, което ще помогне да се намали престъпността сред мигрантите.
Германия, както и канцлерът, няма да могат да понесат още един Кьолн, предупреждава изданието.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

трябва

мир на Земята и благоволение между човеците

10.02.2016 22:33:09

аз

сега пиша от чужбина и мисля, че: на света му трябва да се промени положително- от лошите крайности до които е стигнал), аз не желая изтезания, жестокости,геноциди над нации от хора, т.н-които неща не трябва да съществуват в един добър и възстановен свят (на което се надявам скоро да стане със Земята).на хората по света и на света му трябва любов, мир и доброта- а това човек да желае нечие ( на човек и т.н) зло, умъртвяване, побои, човек или хора които са напълняли и/или имали гадене и/или повръщане, удари, крясъци, геноцид, заплахи- било с оръжие, думи и т.н ( дори казани и т.н- и на шега и т.н) садизми, побои и т.н- видимо е грях..... .киното ( филми, сериали и прочие) от години показва само насилие, извръщения, пошлости и гнусотии (за нормален човек)- а това е зло, което е вредно за хората.....дано по-скоро света се оправи и промени към добро- и да има мир по Земята и добра работа за хората и щастлив и добър живот за хората....днес по телевизията, във вицове (дори съвети и призиви) по Интернет, филми, сериали и прочие (без да визирам някой)- има толкова вицове за педераски изнасилвания на някои хомо-мъже, хора с психични проблеми (дори набедени за такива без да-са)- наричани "луди" и прочие, изнасилвания въобще, мъже-които не могат да получанат ерекция въобще, побои, жестокости, садизми, мръсотии, крайно нецензурни думи и/или изрази и прочие: а всичко това е отвратително, грешно и лошо- а в едно хуманно общество, не би трябвало да има подобни неща.....дано по-скоро света се оправи и промени към добро- и да има мир по Земята и добра работа за хората и щастлив и добър живот за хората...Според мен: света трябва да върви към положителни промени и вече да няма войни, неуважение и т.н към родител/и и т.н, конфликти, побои, насилия /в филми, романи, сериали и т.н/,черен и/или лош хумор /примерно с педераси /изнасилвания над тях /включително още от детска възраст/ и т.н/, импотентни мъже и прочие/, вражди и нищо лошо на Земята.А в Корана /и въобще в исляма/ има присъди и наказания само за прелюбодеяние между мъж и жена, а не между мъже /в Корана и Хадисите няма наказания и забрани за хомосексуалност и содомия/.Мои познати от София и Варна са ми разказвали, че и според тях там масово мъжете мургави роми-масово оцеляват от гей проституция (но аз не знам дали това е вярно).

10.02.2016 22:32:54

@

Ще напиша нещо за случаите с посегателства на бежанци над жени в ЕС на Нова Година и т.н-А как толковя време имаше бежанци и никой не беше чувал за подобни случаи- а началото на 2016 ни заля с такива истории-а бе то да не би такива да са извършвали нападенията в ЕС градове на Нова Година и т.н- а в медиите да се излъгало /умишлено или от незнание и т.н/, че жертвите били жени /а реално може би тези мъже педалски бежанци- са педалски "обслужвали" /за пари/ европейски мъже на улиците, но да са ги и обрали освен това- и за това тези европейски мъже да са платили на жени да разказват онези истории- или в полицията /и медиите т.н/ самите тези европейски мъже да са се представяли за жени- облечени като жени/!! На тези бежанци и емигранти им трябва работа и мир в техните държави- тоест трябва да се оправят техните държави- и да не им се налага да търсят работа или спасение в чужди държави /а тези мъже бежанци ходили в нощни клубове, по жп гари, улици и прочие /като се има предвид, че това едва ли им е финансирано от германски помощи/ може да са работили там /оцелявали като най-бедните мъже- предимно тъмнокожи/- в педалските услуги за пари- с други мъже клиенти/!! Може би е възможно (ако това (и други истории за бежанците, емигрантите и прочие-в Германия -и въобще ЕС и прочие) изцяло (а не частично) е лъжа) с това да се цели да бъде измислена причина да бъде спрян достъпа на нови бежанци и емигранти (особенно от по-бедните държави) до ЕС- а може би дори -сегашните бежанци (или част от тях) да бъдат изгонени от ЕС!Лошото, е че днес може би основата от мъжете под 40-50 годишна възраст (при бялата и монголоидната раси) са им.потентни или г.ей- а мъжете с по- тъмни кожи, оцеляват от г.ей про.ституция.....А работни места останаха главно в сферите на търговията и услугите- понеже заводите и т.н бяха затворени.Вероятно повечето роми са без основно образование и без електричество, водопроводи и канализация в домовете си (някои от тях може би и от деца се хранят може би дори с изп.ражнения).... Може би от последните около 20 години мъжете които правят се.кс (и имат се.ксуално, полово и т.н- влечение към жени) с жени (и имат физическа възможност да получат ер.екция с жена)- станаха изключение. И да се твърди при тези факти- че е имало сек.суаллни нападения над жени (било извършени от араби и т.н)- и то масови- е видимо доста нереално!

10.02.2016 22:32:34

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.