• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 22°C

Федерацията по волейбол избира нов председател на 16 януари

Федерацията по волейбол избира нов председател на 16 януари

/КРОСС/ Новият председател на Българската федерация по волейбол ще бъде избран на извънредно Общо събрани на организацията на 16 януари, като дългогодишният президент на Федерацията Данчо Лазаров няма да бъде сред кандидатите, предаде репортер на БГНЕС.

Лазаров е разкрил това свое решение на днешното заседание на Управителния съвет на БФВ, като думите му бяха предадени от члена на УС Борислав Кьосев, който днес официално оповести своята кандидатура за председателския пост. Кандидатурата му е издигната от отбора на Сливнишки герой (Сливница), чийто президент е Мартин Стоев, а освен именития ни треньор, зад Кьосев застават още президентът на Националната волейболна лига Мина Николова, президентът на Миньор Перник Първан Първанов, треньорът на юношеския национален отбор до 19 години Пламен Христов, както и отборите на ВК Етрополе и Град Белоградчик. Борислав Кьосев разкри, че вече е разговарял с над 30 клуба за тяхната подкрепа в избора за нов председател на Федерацията.

"Кандидатирам се, защото смятам, че като човек, който е излязъл от малък клуб, мога да допринеса и дам повече за развитието на тези малки клубове. Не казвам, че досега не се е работила, както някои казаха, че са мъртви души. Тези малки клубове са големият волейбол, който беше и ще бъде в България, защото имайки предвид, че големите състезатели са произлезли от малки клубове, това ми дава надеждата, че бъдещето също е в малките клубове", заяви Кьосев на пресконференция в Пресклуб България днес.

"Тук избор няма. Когато Борето ме попита дали бих го подкрепил в това начинание, малко помислих и прецених, че волейболните хора не трябва да се делят. Ние не сме различни партии, ние сме една партия и тя се казва волейбол, и по принцип мисля, че волейболните хора трябва да са обединени, а не да се разделени на клубове, малки, големи и средни. Помислих малко и реших, че ще го подкрепя, защото стигнах до една стара максима - когато има конкуренция, продуктът винаги е по-добър. Ако в случая имаме двама или трима кандидати, ще има конкуренция между тях и те ще дадат още повече от себе си и ще вземат най-правилното и най-подходящото решение, за да бъде волейболната игра още по-успешна. Запознах се с идеите и платформата на Ганев, те са добри безспорно, на Кьосев също не са по-лоши", коментира Мартин Стоев.

Кьосев призна, че ако бъде избран за президент, ще предложи поста почетен президент на Федерацията на Данчо Лазаров. "Моето мнение е, че трябва да отдадем заслуженото на г-н Данчо Лазаров, за това, което е направил. Ние имаме нужда от един ръководител, който докара тук целия европейски елит. Това не е защото Боре Кьосев, а защото Данчо Лазаров. Той е член на Борда, човек, който е уважаван в Международната федерация. Нормално той в момента да е сърдит на всички ни, че по този начин искаме с метеж, с преврат да бъде свален. И той има своите грешки, който не работи, не греши, но аз смятам, че едно почетно място, един почетен президент, който да отговаря само за международните връзки и контактите, защото ние ще имаме нужда от този човек да ни представи оттатък", обясни Кьосев.

Той обясни и защо с другия кандидат за председател на Федерацията Любо Ганев не са се разбрали за обща кандидатура. "Той е едно амбициозно момче, може да кажа направо пробивен. Защо не се събрахме заедно? Защото той не ми се обади. Ние говорихме три часа вкъщи за волейбол, за управление, за какво ли не и на другия ден разбирам, че има инициативен комитет, който се е събрал в къщата му на тайна среща да взимат решение да свалят правителството. Предишната вече сме заедно и той не ми каза нищо. Защо не ми го каза? Той мисли, че аз съм човек на Данчо Лазаров. Аз говоря с факти. Ако мен ме изберат, аз ще го поканя в управлението, защото той има място, както смятам, че и аз имам място", каза Кьосев.

Борислав Кьосев допълни, че подкрепя идеята на Инициативния комитета председателят на Българската федерация по волейбол да бъде ограничен до два мандата.

БГНЕС припомня, че голяма част от водещите клубове в България, сред които Левски, ЦСКА, Марица, Хебър, Добруджа, Виктория Волей и женския Марица Пловдив издигнаха кандидатурата на Любо Ганев за нов президент на Федерацията.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.