• 18 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Завърши детският турнир по футбол - мини Евро 2016

Завърши детският турнир по футбол - мини Евро 2016

/КРОСС/Малките футболисти от детско-юношески клуб „Национал" спечелиха Купата на френския посланик в завършилия вчера турнир. Той бе организиран от Българската асоциация по минифутбол в партньорство с БНТ и в него взеха участие 24 отбора на деца, родени през 2007 и 2008 г. Турнирът се проведе в София в дните на Европейското първенство по футбол и малките състезатели играха оспорвани мачове по правилата на UEFA. Всеки от детските отбори се представяше в екипа на една от държавите-участнички в UEFA EURO 2016.
Във финалния двубой възпитаниците на треньора Иван Муртин, които се състезаваха в екипите на Англия, се изправиха срещу тима на Футболна академия ДИТ - София, представяща отбора на Полша. Оспорваната среща приключи при резултат 2:0 и бе наблюдавана от ентусиазирана публика.
Отборите на футболните клубове „Олимпия" и „Левски Р" заеха почетните трето и четвърто място.
Всички призьори получиха медали, отличилите се състезатели бяха удостоени с индивидуални награди, а победителите с гордост приеха Купата на френския посланик, която връчи г-н Лоран Атал - аташе по въпросите на образователното сътрудничество във Френския институт. Първата медийна изява на шампионите бе в предаването „Фензона" на БНТ веднага след официалната церемония.
В рамките на спортната си програма в дните на европейския шампионат, обществената телевизия представи всеки от треньорите, чиито възпитаници взеха участие в детската версия на футболното първенство. Турнирът за Купата на френския посланик бе част от програмата за популяризиране на най-престижното футболно събитие на Стария континент, което завършва утре (10-ти юли). Финалният мач и церемонията по закриването на UEFA EURO 2016 ще бъдат излъчвани пряко по БНТ1 и БНТ HD от 22:00 часа.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.