• 01 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8248
  •  GBP / BGN 2.2881
  •  CHF / BGN 1.9984
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Ангел Маринов, кандидат за кмет от БСП: Ще предложа ефективно, а не ефектно управление на столичния район Овча купел

Ангел Маринов, кандидат за кмет от БСП: Ще предложа ефективно, а не ефектно управление на столичния район Овча купел

/КРОСС/ Ще предложа ефективно, а не ефектно управление на столичния район Овча купел. Това каза в предаването „Софийска трибуна" по Радио „Фокус" кандидатът за районен кмет от БСП Ангел Маринов. „Моята цел е да спечеля изборите през октомври, защото познавам район Овча купел и неговите проблеми и смятам, че мога да го управлявам", заяви той. Като експерт Маринов коментира и областта на сигурността. „От 2010 година беше създадена общинската полиция, но тя основно се занимава с охрана на общински и обществени сгради, а би трябвало да излезе на улицата между хората, за да може да работи. Изключително важно е и кметът на района да е в непрекъснат и близък контакт с ръководството на 6 Районно управление, защото битовата престъпност е най-големият бич за Овча купел и районите около него", обясни Маринов.

Според него местните избори са изключително важно, защото алтернатива има и тя е в гражданите. „Когато те участват активно в процесите в района, животът ще се подобри. Проблемите в района и доверието на местната организация на БСП ме мотивираха да се кандидатирам за кметския пост в район Овча купел. Отговорността и желанието за работа е ключът за успешното управление на Овча купел", обобщи кандидатът за кмет на Овча купел. По думите му Овча купел е районът с най-много протести. „За да протестират толкова много гражданите, явно не виждат големите инвестиции, за които говори кметът на София Йорданка Фандъкова. Защо, след като има толкова много инвестиции, инфраструктурата в Овча купел и Горна баня е в окаяно състояние", попита той.

 

По думите му строежът на метрото и асфалтирането на няколко главни улици покрай него не може да бъде знак за добре свършена работа от страна на управляващите в Столична община за последните 10 години. „В старата част на Овча купел, в Горна баня и Суходол има улици в окаяно състояние", поясни Ангел Маринов. Той коментира и темата с презастрояването. „Никой не може да спре строежите в района, но проблемът е, че след като се построят кооперациите и станат обитаеми от жителите, не се изграждат детски градини, които техните деца да могат да посещават. В момента управляващите нямат желанието да разрешат тези проблеми. В Овча купел се организират много протести и има много инициативни комитети и аз ги подкрепям. Решението е промяна на ПУП и разглеждането на всеки един случай индивидуално, за да може да се намери благоприятно решение за всяка едно от замесените страни - бизнесът, гражданите и кметът и неговия екип. След като се разгледа всеки един случай трябва да се намери баланс, за да може и трите страни да бъдат удовлетворени.

Трябва да се намерят пресечните точки и всички да бъдат доволни", обясни Ангел Маринов. Той коментира и въпроса с транспорта в Овча купел. „Това е район, в който има само автобусен транспорт, като се очаква през 2020 да бъде пуснат третия лъч на метрото", обясни кандидатът за кмет, като уточни, обаче, че около него възникват редица въпроси. „Изникват проблеми, свързани с транспорта, например - последната спирка ще бъде в Овча купел, където ще има паркинг, но от горната страна на Околовръстния път, откъм Горна баня, не е предвиден такъв паркинг. За жителите на Горна баня ще бъде проблем да достигат с колите си до паркинга в Овча купел, тъй като те трябва да пресичат Околовръстния път, който обикновено е доста натоварен и се образуват тапи.

Вместо да достигат метростанцията за 5 минути, те ще пътуват около 30. Западната дъга на околовръстния път също е проблем, защото за нея все още даже няма проект за реконструкция и разширяване", уточни Ангел Маринов. Той каза още, че заедно с метрото, трябва да се модернизира и инфраструктурата около него. „Трябва да се изгради т.нар. довозващ транспорт, за да може да се облекчи движението в района", добави той. В Овча купел има над 60 000 жители, обясни той, като отчете липсата на кина и театри в района, а спортните площадки определи като недостатъчни. „Трябва да се изградят още, където младите хора да могат да се социализират. Друго важно за развитието на социалния им живот е това, че слабо се използва Люлин планина, която се намира в района", отбеляза Маринов.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Той е номер едно

23.10.2019 16:22:03

мина

уникален човек

19.10.2019 22:06:04

Анонимен

Номер Едно

15.09.2019 22:44:19

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.