• 04 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Петър Курумбашев: Сега е моментът да покажем дали можем да бъдем достоен член на ЕС

Петър Курумбашев: Сега е моментът да покажем дали можем да бъдем достоен член на ЕС

/КРОСС/ „Бих се радвал, ако след 6 месеца в Европейския съюз има оценка, че България е била достоен председател, свършила си е добре работата и част от проблемите са получили своето решение, а диалогът е станал по-добър". Това каза евродепутатът от БСП/ПЕС Петър Курумбашев пред БНТ.

Той добави, че досега сме свикнали да носим само нашите проблеми и да чакаме тяхното решение, а сега към нас се задават конкретни въпроси и се иска тяхното решение. „Сега е моментът да покажем дали можем да бъдем достоен член на ЕС", коментира Курумбашев.

Евродепутатът добави, че двойните стандарти в храните са проблем, защото под една и съща марка се продава различна по качество стока.

„Когато продуктите на една и съща марка са с различно качество за определена държава, очевидно има проблем и подходът към потребителите не е почтен. Тук е мястото България да каже, че когато ние сме председатели на ЕС, той не се движи на втора скорост", заяви още той.

Петър Курумбашев добави, че България е във фокуса на Европа и това се е видя и вчера, когато Доналд Туск говори на български, Юнкер каза, че трябва да влезем в Еврозоната и Шенген.

„Има няколко много важни досиета, които ще отидат във фокуса на съвета, тъй като вече са приети в парламента. Едно от тях е това за защита на личните данни . Много хора се притесняват, че когато са в интернет, техните устройства могат да бъдат хакнати", каза още евродепутатът от левицата.

Той добави, че докладът за цифровата търговия също е много интересен, защото има фалшиви сайтове, а географското ограничение за покупки също е проблем. Той обясни, че в момента се предвижда да се удвои и бюджетът на Европейската агенцията по киберсигурност.

„Тези теми ще бъдат и във фокуса на нашето европредседателство", каза още Петър Курумбашев.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.