• 30 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2877
  •  CHF / BGN 2.0006
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Антон Кутев: Външната ни политика е най-беззъбата, която съм виждал

Антон Кутев: Външната ни политика е най-беззъбата, която съм виждал

/КРОСС/ За мен е факт, че напоследък все повече мощни външни политици се държат с България като някаква третостепенна държава и си позволяват различни намеци. Дали това е заради дейността на външния ни министър или министър-председателя, но е факт, че твърде много си позволяват да ни подценяват.

Това каза в сутрешния блок на БТВ „Тази сутрин" Антон Кутев, зам.-председател на ПГ на „БСП за България".

Ние сме държава от най-големия и най-мощния съюз в света - Европейския, ние сме държава от най-големия военен съюз - НАТО и въпреки това се оказва, че ние сме абсолютно безгласни и безпомощни на международната сцена, което според депутатът от левицата е проблем на това какви хора сме си избрали. Антон Кутев отбеляза, че познавайки мощните дипломатически умения на

Бойко Борисов, то присъствието на България на днешната среща ЕС-Турция във Варна ще бъде незабележимо. В момента има два проблема, които трябва да бъдат поставени - единия от тях е възможността за връщане или обезщетения на тракийските бежанци и втория е по какъв начин се отнася Ердоган по отношение на българо-турските отношения. Аз не смятам Борисов да разбира каквото и да е от дипломация, многократно е доказвал, че това за него е тера инкогнита, но нека да видим, добави още депутатът от БСП за България.

Според него след три месеца, когато завърши европредседателството ни, ще стане ясен провала на всичко това, което премиерът Борисов се е опитвал да прави. Освен ремонта на НДК и плочките, нищо друго няма да остане от европредседателството ни, смята Антон Кутев. За Шенген какво направихме - нула, какво направихме по отношение на трудовия пазар на българите, какво направихме по отношение на атомната ни енергетика - нула, добави депутатът от левицата. Външният ни министър трябва да отговори защо уж изпълняваме всички условия за членство в Шенген, а продължават да ни поставят след това нови и нови.

По темата за участието на българската държава в сделката за ЧЕЗ, Антон Кутев отбеляза, че е ясно, че държавата трябва да има контрол в това ЕРП. В съвременния свят има два познати начина да контролираш такова дружество - едното е през собствеността, другото е през регулацията. Само допреди десет години ние го контролирахме и по двата начина, добави зам.-председателят на ПГ на БСП за България.

След като през годините си продал и си излязъл от собствеността на ЕРП-тата, трябва да промениш регулацията, за да имаш контрол над подобни дружества. Като не промениш регулацията, сега седиш и викаш като Бойко Борисов, ами аз не знам как се е продало дружеството. Ако ти не знаеш как са ти продали най-голямото ЕРП в страната, за какво си министър-председател, коментира още Антон Кутев.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

СМЕШНИК.

26.03.2018 12:33:07

месара

а на руския поп (щото той дойде като политик) който дойде да ни се скара и размахва пръст, кой целува ръчичка?

26.03.2018 09:26:46

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.