• 27 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Кутев: България е заплашена от етнически конфликти! Бедността е ужасна

Кутев: България е заплашена от етнически конфликти! Бедността е ужасна

/КРОСС/ Заместник председателят на парламентарната група на "БСП за България" Антон Кутев се обяви срещу каквато и да е разруха на паметници. Когато нямаш минало, нямаш и бъдеще, нямаш ли вярната оценка на миналото, нямаш никаква оценка за бъдещето, заяви той в предаването "Денят започва с Георги Любенов" по БНТ.

Разрушаването е свързано с хуните, ние може и да не вярваме в гръцките богове, но пазим статуите им, не сме ги разрушили, подчерта той. Червеният депутат припомни, че БСП официално се разграничи от паленето на крана пред паметника на НДК и нямат нищо общо с това.

Кутев бе попитан допуска ли от ГЕРБ да проявят политическа щедрост и да дадат на БСП паметника на Бузлуджа.

„Напълно допускам и това да направи, защото той, Бойко, често си сменя мнението. Честно казано, за мен услугата беше, когато се намесиха Патриотите и го спряха, защото Бузлуджа носи само разходи, огромни разходи, които 25 години вече държавата не иска да постави. Ние не сега сме разбрали, че архитектурният паметник на Бузлуджа е уникален. Не сега разбираме, че към него има огромен международен интерес и много хора и на изкуството, и хора, носещи уважение, говорят за в него, снимат го и го препредават. Просто държавата няма пари за това", каза Антон Кутев. И веднага обясни, че си обяснява позицията на държавата, като попита риторично - ако държавата даде 50 или 100 милиона за Бузлуджа, а не ги даде за хората с увреждания, това добре ли ще лъде или ще бъде лошо.

Депутатът обясни, че БСП би срещнала огромни проблеми, за да може да направи нещо за паметника и в партията имат различни тези за това какво би трябвало да стане.

Антон Кутев коментира и скандала с ремонта на НДК.

Според него скандалът около двореца е много показателен, както и опитът в момента всичко това да се прехвърли върху Деница Златева. „Тя може да е подписала нещо, ама ако някой е пренасочил парите незаконно. И това не е тя, а е Боршош", посочи Антон Кутев. Лиляна Павлова ще излезе права накрая след всичко, което се случи, предвижда той.

Запитан скандалът "НДК" ли е най-големият трус за управлението, Антон Кутев отговори: "Не! Битовата престъпност! Тя може да се превърне в заплаха за етническия мир." Изправени сме пред възможност за етнически конфликти, смята той. "Не може човек с характеристиката на Валери Симеонов да отговаря за тава. Той никога не е поемал ангажимент да бъде толерантен. Неговото политическо верую е антитолерантността", посочи Кутев.

Според него най-голямата заплаха за България е бедността. Кутев посочи, че хиляди възрастни хора умират, защото не могат да си платят лекарствата, а се водят починали от естествена смърт.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Капутев,капутев,колко си жалък !

17.07.2017 08:25:28

Анонимен

видяхте ли преди него фашагата седесар, пребоядисал сегербеджия , как бия пу комунизма след 28 години!!

16.07.2017 20:46:51

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.