• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Кутев: Боршош няма как да докаже сам дали са го притискали. Трябва комисия

Кутев: Боршош няма как да докаже сам дали са го притискали. Трябва комисия

/КРОСС/ „Внесохме 59 подписа за свикване на временна анкетна комисия в Народно събрание за НДК", заяви зам.-председателят на ПГ на „БСП за България" Антон Кутев след внасянето на подписите в деловодството на НС, за което по-рано направи заявка лидерът на БСП Корнелия Нинова.

„Виждаме, че има цяла серия проблеми, че очевидно има забавяне на сроковете. По-важното е, че от една страна стои министърът, който говори за корупция и за това, че в НДК има очевидни проблеми, в резултат на което уволнява ръководството на НДК, а от друга страна стои Боршош, който твърди, че му е оказван натиск и не се спазва закона", обясни депутатът.

Антон Кутев добави, че има съмнения и относно отпуснатите средства. По думите му става въпрос за два транша - един 17 млн. лв. и един 28 млн. лв., които са предвидени само за председателството. Той подчерта, че вече, доколкото има информация, ДАНС е влязла в НДК и има твърдения, че тези средства не са изразходвани по предназначение.

„Анкетната комисия трябва да се заеме с това да изясни: спазват ли се сроковете за изпълнение за председателството; има ли нарушение на процедурата за обществени поръчки и дали те са проведени според закона; дали средствата се разходват целево, както са отпуснати. Относно твърденията на министъра и на шефа на НДК, комисията трябва да докаже имало ли е натиск. Боршош няма как да докаже сам притискали ли са го", заключи Антон Кутев.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.