• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Антон Кутев призова за обединение на БСП, начело с нов, млад лидер, с Г. Първанов и Т. Дончева

Антон Кутев призова за обединение на БСП, начело с нов, млад лидер, с Г. Първанов и Т. Дончева

/КРОСС/Изборите са тежка загуба за БСП.

Така лидерът на партията Михаил Миков обобщи резултата от местния вот. На пресконференция вчера той обяви, че соцръководството има готовност да подаде оставки пред Националния съвет на партията, а въпросът за неговата оставка ще бъде евентуално поставен пред Националния съвет партията.

В тази ситуация, според Антон Кутев от БСП, трябва да се свика пленум възможно най-бързо, още тази седмица, а не след две седмици, както смята Михаил Миков. На пленумът трябва да се насрочи конгрес. Затова, може би, е по-добре да няма оставки, защото някой трябва да подготви конгреса, коментира той в ефира на ТВ7.

Антон Кутев е убеден, че БСП трябва да върви към обединение с другите леви партии, но начело с нов, млад лидер.

Според него нито Димитър Дъбов, нито Михаил Миков са алтернативата за БСП. Бъдещият председател трябва да е на около 30 години, ако е възможно, смята той.

Не си представям промяната с такива като мен, каза Кутев.

Антон Кутев бе категоричен, че в БСП има доста такива хора, но уточни: Но не трябва да търсим от тези, които са изгрели на небосклона, а от тези, които тепърва ще изгряват.
Въпросът е, че трябва да се тръгне по съвсем нов път, каза Кутев и призова за обединение с „отцепниците" от БСП - АБВ, Движение 21, социалдемократи, комунисти и др.

Рано или късно ще има обединена левица, убеден е сега Кутев, въпреки че преди поддържаше обратната позиция. Според него обаче БСП е пропуснала възможността да се реформира и да тръгне сама напред.
Предстои ни период на много тежки прошки и на много тежки равносметки, каза Кутев.
Ако не тръгнем към обединение на левите сили, БСП може да се заличи като партия, прогнозира той и допълни: Това е пътят, по който трябва да се тръгне, вече нищо друго не може да се направи.
По-долу от това, което стана на тия избори, няма.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Включително , нов социален ляв проект.

03.11.2015 12:21:30

Анонимен

До първия ,който е писал. Напълно прав е Кутев , само това е пътя. Аз съм бил председател на общинска организация и съм се оттеглил когато беше на върха. Станишев и компания попиляха партията. Сега помагах на АБВ в една малка община и стегнахме до балотаж с повече съветници от БСП. Па парламентарните избори АБВ имаше 25 гласа , сега когато се водеше от млад и горещ човек успеха беше не сравним 28 пъти повече доверие реализирано след гласуване. Само обединение , ротация и децентрализация вкл. финансова, това е ключът към успеха на лявото.

03.11.2015 12:19:50

Анонимен

Да БСП загуби .Но смятам ,че в никакъв случай не трябва да се обединява с Дончева и Първанов.На партията и трябват нови млади лица от които ще дойдат свежи идеи а не компрометирали се политици.

03.11.2015 11:29:40

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.