• 11 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8184
  •  GBP / BGN 2.3128
  •  CHF / BGN 2.0295
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 23°C

Антон Кутев: Новият президент трябва да развива отношенията ни и със САЩ, и с Русия

Антон Кутев: Новият президент трябва да развива отношенията ни и със САЩ, и с Русия

/КРОСС/ Новият президент трябва еднакво добре да развива отношения както с Русия така и със САЩ. Това каза членът на Националния съвет на БСП Антон Кутев по БНТ в понеделник.
"Ако трябва да се изразя метафорично, очевидно е, че българския президент трябва да говори еднакво добре и руски и английски. Отношенията ни и от едната и от другата страна трябва да бъдат развивани. Няма спор, че ние сме една държава-членка на НАТО, но ние имаме нужда от отношения с Русия", каза Кутев.

"В БСП едва ли някой има илюзия, че генерал Радев ще се еманципира бавно от БСП, напротив по конституция президентът е надпартиен. Генерал Радев беше една непартийна кандидатура и затова неговата еманципация от БСП е очевидна. Това, че той дойде преди няколко дни да поздрави и да благодари на БСП за победата е нормално. В крайна сметка той беше издигнат от БСП", поясни Антон Кутев.

Той подчерта, че генерал Радев с цялото си поведение и преди и сега показва, че е надпартиен. "Аз нямам никакво съмнение, че генерал Радев няма да бъде зависим кандидат".

Кутев изрази увереност, че новият български президент няма да бъде конформист". По думите му това е човек, който знае какво иска да прави, знае накъде е тръгнал и БСП много трудно ще му влияе.

Кутев прогнозира, че Плевнелиев няма да успее да състави трето служебно правителство, защото няма да намери кадри за такова. Затова тупа топката, за да изтиче времето до края на мандата му и новият президент да назначава служебен кабинет.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.