• 01 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8023
  •  GBP / BGN 2.2911
  •  CHF / BGN 1.9921
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 28°C

32-ма иракски граждани са задържани при съвместна акция в Кюстендил

32-ма иракски граждани са задържани при съвместна акция в Кюстендил

/КРОСС/ При съвместна акция на криминалисти на ГДНП, ОДМВР - Кюстендил и служители на ДАНС, проведена под ръководството на прокуратурата, са задържани 32-ма чужденци, самоопределили се като граждани на Ирак. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. Задържани са трима жители на Кюстендил - двама мъже и жена, срещу които е образувано досъдебно производство по чл. 281 от НК. По същото време в Кюстендил е задържан и 46-годишен мъж, съпричастен към престъпната дейност.
Операцията на служителите на ГДНП, колегите им от ОДМВР - Кюстендил и ДАНС е осъществена вчера, след внимателни оперативни действия и предварително планиране на реализирането й. Разследването започнало след разработка на ОДМВР -Кюстендил и ДАНС за документиране дейността на организирана група за трафик на бежанци от Турция към Европа. В резултат на проведената екипна работа, вчера към 13.05 часа, на бургаската улица "Стефан Стамболов", бил спрян за проверка микробус "Ивеко 35 С 10" със софийска регистрация, управляван от 49-годишната М.К. от Кюстендил. В товарния отсек на микробуса били открили 32-ма чужди граждани, сред които жени и деца, самоопределили се като граждани на Ирак.
Малко по-късно на кръговото кръстовище на бул. "Стефан Стамболов" и ул. "Транспортна", бил засечен лек автомобил "Хюндай Гетц", с кюстендилска регистрация, управляван от 33-годишния Д.В. от Кюстендил, а на бензиностанция на изхода на Бургас - посока София, служители от Второ Районно управление - Бургас спрели за проверка лек автомобил "Рено Туинго", шофиран от 38- годишния Д.А., също от Кюстендил. В хода на работата е установено, че двамата шофьори на леки автомобили са съпровождали микробуса, в който пътували нелегално преминалите границата на България чужденци. При задържането на мигрантите и съпровождащите ги лица е оказано съдействие от ОДМВР - Бургас.
По същото време в Кюстендил криминалисти, работещи по това разследване, са задържали и 46-годишния И.М., който е съпричастен към дейността на групата.
М.К., Д.В. и Д.А. са задържани за срок от 24 часа, като спрямо тях е образувано досъдебно производство по чл. 281 от НК /каналджийство/. Чуждите граждани били без документи за самоличност, самоопределяли се като граждани на Ирак. Те са отведени в сектор "Миграция" към ОДМВР - Бургас, а оттам ще бъдат настанени в специализиран център.
Работата по случая продължава под ръководството на Районна прокуратура - Бургас. За предприетите действия е информирана и Бургаската апелативна прокуратура.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.