• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Румен Петков се срещна с кувейтския посланик Н. Пр. Якуб Юсеф Ал-Атиики

Румен Петков се срещна с кувейтския посланик Н. Пр. Якуб Юсеф Ал-Атиики

/КРОСС/ Председателят на ПП АБВ Румен Петков и експертът на партията по арабските въпроси Анастас Терзобалиев проведоха среща с Н. Пр. Якуб Юсеф Ал-Атиики, посланик на държавата Кувейт в Република България.
В рамките на срещата бяха обсъдени перспективи и възможности за инвестиционни проекти от страна на Кувейт. Н. Пр. Якуб Юсеф Ал-Атиики посочи, че във фокуса на неговата работа е привличането на туристи от неговата държава към България не само през летния сезон. В момента 1200 жители на Кувейт притежават имоти в страната ни и посланикът изрази изключително задоволство, че от юни започват да се извършват директни полети от Кувейт за Варна.
Румен Петков пое ангажимент за срещи с министерствата на туризма и образованието за оформяне на цялостна стратегия относно маркетинга и представянето на България като туристическа дестинация и за признаване на дипломите от български ВУЗ-ове в Кувейт. Стремежите са за възможност кувейтски младежи да се обучават в български висши учебни заведения. Н. Пр. каза, че очаква активност от българското правителство по необходимостта от признаване на дипломите за висше образование на младите жители на Кувейт, които са се обучавали в България.
Председателят на ПП АБВ покани посланика на Кувейт в Медицинския университет в Плевен в близките дни и през юни ще се организира среща и във Варна.
Н. Пр. Якуб Юсеф Ал-Атиики каза по време на срещата, че работи по увеличаване на салдото между двете държави - подобно на традицията през годините. Амбициите са дългогодишните традиции в отношенията между двете държави да бъдат трайно възстановени.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.