• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 6°C

Кувейтските инвестиции в България са се увеличили с над 20 на сто през миналата година

Кувейтските инвестиции в България са се увеличили с над 20 на сто през миналата година

/КРОСС/Кувейтските инвестиции в България са се увеличили с близо 25 процента през миналата година. Това съобщи в ефира на "Хоризонт" посланикът на емирство Кувейт у нас Якуб Юсеф Ал Атики, като уточни, че инвестициите са предимно в недвижими имоти. В интервю за предаването "Събота 150", което даде по повод предстоящия национален празник на своята страна - 25 февруари, когато през 1950-а година, е извършена коронацията на емир Абдала, кувейтският дипломат допълни, че в момента се работи за развитие на сътрудничество и инвестиции в други сектори - икономически, туризъм и т.н.

Успяхме да получим всякакви юридически решения за съставяне на дружество за икономическо сътрудничество между Кувейт и България, каза още дипломатът и допълни:
За мен като посланик на Кувейт в тази хубава страна, моята цел е много висока - увеличаване на инвеститорите, увеличаване на броя туристите, да има директна (самолетна) връзка между двете страни, както и да видя много кувейтци в България.
Посланикът покани и българите да посещават по-често Кувейт, който предлага отлични условия за шопинг туризъм:
Много ми се иска да виждам тази година и по-скоро - този месец февруари, да има много българи, които да посещават Кувейт. В момента в Кувейт те може да се възползват от големите търговски фестивали (панаири) по случай националния празник на Кувейт. Може да се възползват от много ниските цени и промоции. Времето е много подходящо - температурите са високи.
Всеки гражданин на България може да посещава Кувейт и да получи виза на самата аерогара срещу 10 долара - не е нужно да отива в посолството.
Още информация за Кувейт - страната страната, в която минералната вода е по-скъпа от бензина, с население от около 2 млн. души, от които едва около 800 хиляди са кувейтци- ще научите, ако чуете цялото интервю с посланик Якуб Юсеф Ал Атики - от звуковия файл.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.