• 29 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

650 лева е стартовата полицейска заплата

650 лева е стартовата полицейска заплата

/КРОСС/ Началната заплата на един полицай започвала от 650-660 лв. Това посочи заместник-председателят на УС на Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР) Илия Кузманов пред Нова телевизия във връзка с планирания протест на полицаите навръх професионалния им празник - 5 юли.

Причината за недоволството на служителите на МВР е, че министърът на вътрешните работи Валентин Радев категорично заяви, че заплатите в системата на МВР няма да се увеличават.

Кузманов допълни, че в протеста няма да се включат само полицаи, а и служители на пожарна безопасност, логисти, както и други, получаващи възнаграждение за работата си в системата на МВР.

По думите на Кузманов чистачите и операторите, работещи в системата на МВР, взимат по 50 лева над минималната заплата. Според него минималната работна заплата е доближила стартовата в МВР, което говори за спад в качеството на хората, желаещи да започнат работа там.

Заместник-председателят на УС на СФСМВР допълни, че дори и да се увеличат заплатите, това нямало да компенсира стреса и риска, на който са изложени служителите. "Повече от две години ни плашат с рестрикции", обясни той. Според него е време да се спрат провокациите като отменянето на социалния пакет и отпуските на полицаите.

Кузманов намира проблема в непоследователната позиция на Министерството на вътрешните работи и липсата на комуникация.

"Реалистично искаме между 15 и 25% увеличение. Готови сме на разговори и компромиси", добави той и сподели, че синдикатите са готови за преговорен процес. Според него обаче министърът на вътрешните работи Валентин Радев трябва първо да разговаря със протестиращите, а не с финансовия министър.

В заключение Кузманов сподели, че все пак има индикации да се отговори на техния призив. "Очакваме министър Радев да се прибере от чужбина и да се проведе срещата."

Припомняме, вчера, 19 юни, Управителният съвет на Синдикалната федерация на служителите от МВР покани министър Валентин Радев на преговори. Към момента няма яснота кога и къде ще се проведе срещата, очакванията са, че едва ли ще е още тази седмица.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.