• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

Креативен лагер за ученици, бъдещи предприемачи

Креативен лагер за ученици, бъдещи предприемачи

/КРОСС/ 45 ученици и учители от Перник, Смолян, Монтана, Видин, Враца, Пловдив и София участват тази седмица в тридневен Креативен лагер по програмата „Учебна компания", организиран от JA България и осъществен с подкрепата на евродепутата Владимир Уручев. Екипите от страната се включват в предколедното предизвикателство като част от проекта „Предприемачи на бъдещето", който Джуниър Ачийвмънт и екипа на г-н Владимир Уручев реализират през тази учебна година.
10 ментори и бизнес доброволци от мрежата на JA България подкрепят процеса, през който младежите минават. „Какво е да си предприемач?", „Започнете със „защо", упражнения за слушане и преживяване, отваряне на сетивата по метода „улична мъдрост" (street wisdom) и уъркшоп за екипна работа - са елементи от първия ден на обучението. То има за цел да помогне на учениците и учителите, участващи в програмата „Учебна компания" да предизвикат и надскочат себе си, както и да подобрят вида на услугите и продуктите, които произвеждат в рамките на програмата.
Днес и утре учениците ще идентифицират проблеми, които биха искали да разрешат чрез предприемачество и ще поставят основата на дейността на учебните си компании. В рамките на креативния лагер участниците ще минат кратък практически курс по презентационни умения, а тази вечер ще проведат и специална предприемаческа акция „На лов за клиенти", по време на която ще интервюират непознати и ще получат обратна връзка за идеите си. Учениците ще се запонаят с потенциални ментори на учебните компании, които ще създадат и ще могат да започнат работа с тях още по време на лагера.
Креативният лагер ще завърши на 22 декември с „Мисия: impromptu pitching без предварителна подготовка" - презентации на сцена от всички екипи. Участниците ще споделят пред останалите какъв иновативен продукт или услуга планират да реализират в рамките на обученето си по програмата на JA България. Презентациите ще бъдат на базата на всичко научено от креативния лагер и обратната връзка, получена от мисията „На лов на клиенти". Менторите, екипът на JA и местни асистенти на г-н Уручев ще се включат с даване на обратна връзка.
Участието на учениците и учителите от Перник, Смолян, Видин, Враца и Монтана е елемнт от участието им в проекта „Предприемачи на бъдещето", който цели да развие предприемаческата култура, инициативността и желанието за стартиране на собствен бизнес у младежите на възраст 16-18 г. в петте уязвими области. Това се случва чрез участие на учителите и учениците в програмата „Учебна компания" на JA през 2016/2017 година и в поредица от интерактивни събития, организирани от JA България и екипа на евродепутата Владимир Уручев. След Креативния лагер тази седмица, предстои работа с ментори, регионални състезания и представяне на разработените бизнес идеи в рамките на Младежкия стартъп форум „Изгряващи звезди" през юни 2017 г., където младите предприемачи ще се състезават за приза „Най-добра учебна компания на България" и за специалната награда на Владимир Уручев - „Млад предприемач", която включва пътуване до Брюксел и посещение на Европейския парламент за екипа-победител.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.