• 16 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8056
  •  GBP / BGN 2.2785
  •  CHF / BGN 1.9957
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Лаков откри нелегални язовири във Врачанско

Лаков откри нелегални язовири във Врачанско

Два нелегални язовира във врачанско е открил при разследването си за наводнението в Мизия бившият депутат от „Атака" Венцислав Лаков, обяви самият той. Това са язовирите „Ботево" и „Езерото", който е край с.Баница. „За първия открих информация в интернет, че е чудесен за риболов, но нито той, нито другия фигурират в административните документи, нито са държавни, нито общински, нито частни, не съществуват", обясни Лаков. След наводнението в Мизия той започнал собствено разследване за случилото се.
По думите му на първо място вината трябва да понесе бившият вицепремиер и вътрешен министър Цветлин Йовчев, който пряко отговаря за бедствията и авариите, тъй като не е взел необходимите мерки за предотвратяване на случилото се. Той е бил уведомен от областния управител за състоянието на язовирите - за запушени изпускателни кранове, изпускащи стени, за това, че има опасни и непочистени.
„Това е предоставено като информация и е трябвало да има реакция. Само че г-н Цветлин Йовчев по това време се забавляваше да охранява протестиращите пред Народното събрание и е пропуснал някак си да действа".
Според Лаков вина имат и кметовете на общини, защото 95 % от язовирите де факто са общинска собственост, въпреки че някой са отдадени на концесия. „Тук обаче има един проблем - кметовете са отговорни за тези язовири, но нямат бюджет да ги стопанисват, държавата не им отпуска нищо".
С цел предотвратяване на подобни трагедии от „Атака" предлагат всички язовири да бъдат одържавени, за да не се размива отговорността. „В противен случай резултата ще е ясен - като в Мизия - две жертви, съсипани къщи, съсипани съдби", каза Лаков, цитиран от Дарик.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.